Ασκήσεις ισορροπίας στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τα «βαφτίσια» του νέου κόμματος

12:01 24/9/2019 - Πηγή: In.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναζητά μόνο τη νέα του πολιτική ταυτότητα αλλά και καινούργιο όνομα. Το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου θα τεθεί επί τάπητος – μεταξύ άλλων – στην κεντρική επιτροπή του κόμματος η ανάγκη αλλαγής του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ θα υπάρξουν και εσωκομματικές συγκρούσεις με φόντο τον μετασχηματισμό του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δίπλα από

τον ΣΥΡΙΖΑ θα προστεθεί ο προσδιορισμός «Πράσινη Αριστερά» ή «Πράσινη Συμμαχία». Στην ΚΕ αναμένεται να υπάρξει σύγκρουση των εσωκομματικών τάσεων για μία σειρά θεμάτων και κυρίως για τον μετασχηματισμό και τη διεύρυνση του κόμματος.

Στη διάρκεια της ΚΕ θα εγκριθεί και η νέα πολιτική διακήρυξη του κόμματος την οποία επιμελήθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος στην οποία θα αποτυπώνεται η νέα «πολιτική ταυτότητα» του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει καταστήσει σαφές σε όλες τις κατευθύνσεις ότι το σχέδιο για τη διεύρυνση του κόμματος θα προχωρήσει και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις όποιες διαφοροποιήσεις διατυπωθούν, είτε από την Ευκλείδη Τσακαλώτο είτε από άλλα στελέχη που πρόσκεινται στην ομάδα των 53+.

Δείτε ακόμα: Διεργασίες για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναμένεται να μιλήσει και πάλι για τους κινδύνους «πασοκοποίησης» του κόμματος ενώ στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθεί και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος προσφάτως είχε δηλώσει στα «ΝΕΑ» ότι «θέλουμε τη λαϊκότητα αλλά όχι τον λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ».

Αιχμές Τσακαλώτου

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά τα αιχμηρά σχόλια Τσακαλώτου για την κατάσταση της ΕΡΤ που κληροδότησε στη νέα κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως   σε εκδήλωση του tvxs.gr με τον Στέλιο Κούλογλου και την Έφη Αχτσιόγλου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε αυτοκριτική για τα λάθη που έγιναν, λέγοντας ότι «δεν το πήραμε σοβαρά».

 Όπως εξήγησε, «το όραμά μου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό ‘Αρη Προτοσάλτε. Θέλουμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική και εκεί δεν τα πήγαμε καλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα