Απόπειρα διάλυσης των ΑΝΕΛ βλέπει τώρα ο Καμμένος

23:20 24/1/2019 - Πηγή: In.gr

Με καταγγελίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο προσήψε ότι απεργάζεται τη διάλυση της κοινοβουλευτικής του ομάδας ξεκίνησε την ομιλία του κατά τη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Ίσως λαμβάνω τελευταία φορά τον λόγο ως πρόεδρος της ΚΟ των ΑΝΕΛ,

γιατί επεξεργάζονται τη διάλυσή μας, όπως έγινε με το Ποτάμι» σημείωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής.

Μάλιστα, όταν ο ίδιος έκανε τη σχετική αναφορά απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας όλο απορία τον ρώτησε από τα υπουργικά έδρανα αν ισχύει. «Ισχύει με το άρθρο 15 παράγραφος 3 κ. πρωθυπουργέ».

«Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα φιμωθούμε» συνέχισε, σημειώνοντας πως αυτό ήταν άκρως προσχεδιασμένο και του ξέφυγε του προέδρου της Βουλής σε συζήτηση με δημοσιογράφο. «Πριν από λίγο ο πρόεδρος της Βουλής, σε συζήτηση με δημοσιογράφο, ανέφερε ότι εξετάζει το άρθρο 15 παράγραφος 3, το οποίο αναφέρει πως μια ΚΟ πρέπει να έχει πέντε βουλευτές, εκλεγμένους με το κόμμα».

«Όταν παραιτηθεί ο Παπαχριστόπουλος, θα τον αντικαταστήσει ο Κουίκ για να αποχωρήσει και να διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ» ανέφερε, σημειώνοντας πως έτσι αποδεικνύεται ότι «δεν ήταν τίποτα στημένο» αλλά και πως «δεν υπήρξε καμία συναλλαγή».

Όπως πρόσθεσε «λυπάμαι πάρα πολύ κ. Τσίπρα, γιατί ήταν άκρως προσχεδιασμένο».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε πως «αυτοί θα έχουν το όνομα και εμείς το παρατσούκλι», προσθέτοντας πως «θα κριθούμε όλοι, αλλά περισσότεροι οι έξι εφιάλτες».

«Σε λίγες ώρες η Μακεδονία δεν θα είναι μία και μόνο ελληνική. Σήμερα γελάνε όλοι παρέα, Σλάβοι, Αλβανοί, ο κ. Κοτζιάς, οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ και έξι… εφιάλτες που θα πουλήσουν αιώνων ιστορία και πολιτισμό, μία εθνική προδοσία» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αυτό που κάνει η συμφωνία είναι να μετατοπίσει το πρόβλημα στο εσωτερικό της πατρίδας μας, σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, για να συνεχίσει λέγοντας ότι ήδη από χθες είχαμε την πρώτη ανακοίνωση για «μακεδονική μειονότητα» στη βόρεια Ελλάδα. Όπως είπε ,αυτή είναι η αρχή της αποδόμησης, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο θα έχουμε αιτήματα ανάκτησης περιουσιών που θα οδηγήσουν στο διεθνές δικαστήριο που θα βασιστεί στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη διαπραγμάτευση πήραμε τα λιγότερα, συνέχισε ο κ. Καμμένος, για να προσθέσει ότι: Οταν θα δούμε στη ΝΑΤΟική χώρα τουρκικές αεροπορικές βάσεις τότε θα καταλάβουμε τι σημαίνει συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε προσωπικά και στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, λέγοντας ότι έφτασε ο πρόεδρος της Βουλής από τους αρχιτέκτονες της συμφωνίας και τη διάλυσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων να παραληρεί και να λέει ότι όταν λέμε ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» είναι αλυτρωτισμός. Δεν μιλάμε για εδάφη κ. Βούτση, είπε ο κ. Καμμένος, αλλά για τον πολιτισμό και την ιστορία. Οταν θα δείτε τη ΝΑΤΟική βάση με τα πυρηνικά τότε να δω τον κ. Παπαδόπουλο τι θα λέει στους ψηφοφόρους του, που τώρα ανησυχούσε μήπως γίνει βάση στη Λάρισα ή στα Τρίκαλα, πρόσθεσε.

Παράλληλα, μίλησε για ακόμη μια φορά για κυβέρνηση αποστατών και καταλόγισε αυταρχικές πολιτικές στον ΣΥΡΙΖΑ. «Λυπάμαι πάρα πολύ, γιατί από μία κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης, καταλήξατε κυβέρνηση αποστατών».

Keywords
Τυχαία Θέματα