Απίστευτο: Το IMDb αναγκάστηκε να διαγράψει το… κράξιμο για το «Adults in the room»

23:37 5/9/2019 - Πηγή: In.gr

Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση προχώρησε το έγκυρο σάιτ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, Internet Movie Database (IMDb), διαγράφοντας όλες τις κριτικές που είχαν αναρτήσει χρήστες του για την ταινία του Κώστα Γαβρά, «Adults in the Room».

Οι κριτικές για την ταινία… κάθε άλλο παρά θετικές ήταν. Όμως, φυσικά, δεν ήταν αυτό που ενόχλησε το IMDb. Άλλωστε δεν είναι η μόνη ταινία που «θάβουν» οι χρήστες, αφού είναι χιλιάδες οι πολύ κακές ταινίες που υπάρχουν.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ταινία δεχόταν… πυρά από πάρα πολύ κόσμο, μόνο και

μόνο επειδή ήταν βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο αριθμός αυτών που απλά «έκραζαν» την ταινία, χωρίς να την έχουν δει, ήταν τόσο μεγάλος που ανάγκασε την δημοφιλή πλατφόρμα να διαγράψει όλα τα σχόλια, αφού δημιουργούσαν μια λανθασμένη εικόνα για το αισθητικό αποτέλεσμα της ταινίας, το οποίο άλλωστε δεν έχει καμία σημασία με το αν αυτό που πραγματεύεται αρέσει ή όχι σε κάποιους.

Κάποιοι άλλοι, δε, «τρόλαραν», δημιουργώντας ένα κλίμα… πρωτόγνωρο για την γνωστή κινηματογραφική ιστοσελίδα.

Έτσι, αυτή τη στιγμή, στο IMDb είχαν απομείνει αναρτημένες μόλις… τρεις κριτικές από χρήστες, οι οποίοι -κατά τα φαινόμενα, τουλάχιστον- έχουν δει την ταινία.

Τα… προβοκατόρικα σχόλια

«Αυτό το προπαγανδιστικό σκουπίδι επικών διαστάσεων, λέει την ιστορία του τζογαρίσματος με λεφτά του κόσμου. Το σενάριο είναι γραμμένο από τον ίδιο τον τζογαδόρο – έναν ψυχοπαθή, οικονομικά αγράμματο πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας. Φυσικά κομβικά σημεία της ιστορίας παραλείπονται, όπως το ότι η εξάμηνη διαπραγμάτευση κατάφερε να αυξήσει το εθνικό χρέος της Ελλάδας κατά 135 δισ. ευρώ. Αντί να σαπίζει σε ένα κελί, κατάφερε να πείσει τους συντρόφους του να κλέψουν ακόμα 630.000 ευρώ από τους Έλληνες φορολογούμενους για να χρηματοδοτήσει αυτό το κομμουνιστικό σκουπίδι. Ελπίζω σε 30 χρόνια ή περίπου τόσα, μια εκπληκτική μίνι σειρά να κυκλοφορήσει για να φωτίσει την αλήθεια, όπως ακριβώς στο Τσέρνομπιλ» έγραφε ένα από τα… πιο γλαφυρά σχόλια.

Αν και δεν έχει προβληθεί παρά μόνο σε Φεστιβάλ του εξωτερικού, το φιλμ έχει σχεδόν 100 βαθμολογήσεις στο γνωστό σάιτ IMDb και μερικές κριτικές, που ασχολούνται με τα ίδια τα πολιτικά γεγονότα και όχι βέβαια με την ταινία, που πιθανότατα δεν έχουν δει.

Κάπως έτσι, η βαθμολογία του στο Imdb είχε διαμορφωθεί στο 4,4/10.

Keywords
Τυχαία Θέματα