Αντιπαράθεση για Novartis και ψήφο αποδήμων: Κ. Καραγκούνης – Χ. Καστανίδης στο One Channel

20:05 10/10/2019 - Πηγή: In.gr

Στην εκπομπή One Line μίλησαν ο βουλευτής ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης και ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, για τη διαδικασία σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού αλλά και το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Σχολιάζοντας το ρόλο του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, ο κ. Καραγκούνης υποστήριξε πως «δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική Ελλάδα

να διώκονται με τελείως ανυπόστατες κατηγορίες πολιτικά πρόσωπα, να προαναγγέλλονται οι διώξεις και όταν αυτές καταρρέουν να μην έρχεται ένα κράτος δικαίου να προσπαθήσει να ερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο έγιναν αυτές οι διώξεις. Το ζήτημα αφορά όλα τα κόμματα και θα έπρεπε όλοι να ψηφίσουν».

Από την πλευρά του ο κ. Καστανίδης δήλωσε πως «πολύ εύκολα εναλλάσσονται ρόλοι, διώκτες και διωκόμενοι και συνήθως μεσολαβεί εύκολα το πολιτικό κριτήριο. Όπου υπάρχει έντονο το πολιτικό κριτήριο είναι επικίνδυνο για την εξέλιξη της υπόθεσης».

Αναφορικά με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ο βουλευτής ΝΔ τόνισε πως είναι «ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα», ενώ ο κ. Καστανίδης συμφωνώντας μεν, έθεσε δύο κρίσιμα ζητήματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν. Πρώτον εάν πρέπει να προσμετράται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού στο τελικό εθνικό εκλογικό αποτέλεσμα και δεύτερον με ποιον τρόπο θα διαμορφώνεται το εκλογικό σώμα και ποια θα είναι τα κριτήρια.

Τέλος, αναφέρθηκαν στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για το οποίο ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε πως «πρέπει να υπάρχει συναίνεση των κομμάτων σε τέτοιες πρωτοβουλίες», ενώ ο κ. Καστανίδης υποστήριξε πως «πρόκειται για ένα κακό νομοσχέδιο που παραβιάζει στοιχειώδεις εξαγγελίες ακόμη και της κυβέρνησης στις αρχές της θητείας της».

Πηγή: onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα