Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτό είναι το αστρονομικό ποσό που έπαιρνε για κάθε της ταινία

21:01 4/8/2020 - Πηγή: In.gr

Την ιστορία και το ποσό πίσω από τη μεταγραφή που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη από την εταιρεία Φίνος Φιλμ στην “Καραγιάννης – Καρατζόπουλος” παρουσίασε ο δημοσιογράφος Πάνος Ζόγκας στο αφιέρωμά του στο περιοδικό Down Town.

View this post on Instagram

Η Αλίκη σε σκηνή της ταινίας "Ένα αστείο

κορίτσι" που προβλήθηκε με τεράστια επιτυχία το 1970 σε παραγωγή της Φίνος Φιλμ. Τα γυρίσματα γίνονται στα καινούρια και υπερσύγχρονα στούντιο του Φίνου στα Σπάτα με συμπρωταγωνιστή της για πρώτη φορά τον υπέροχο Νίκο Γαλανό.

A post shared by Aliki Vougiouklaki Official (@alikivougiouklakiofficial) on Aug 3, 2020 at 11:36am PDT

«Το 1967, δεύτερη χρονιά λειτουργίας της, η εταιρεία Καραγιάννης – Καρατζόπουλος καταφέρνει να αποκτήσει την πιο διάσημη σταρ της Ελλάδας και το πιο ακριβοθώρητο προϊόν που είχε ποτέ ο Φίνος, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για την ακρίβεια, τη στιγμή εκείνη η Αλίκη ανήκε στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης, στην οποία έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα. Τότε η Αλίκη ήταν σε κόντρα με τον Φίνο γιατί είχε μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις που δεν τις δεχόταν η εταιρεία.

View this post on Instagram

Μια πολυ δύσκολη μερα η σημερινή, λείπεις σε όλους μας, δε σε ξέχασε κανεις συνέχισε να χαμογελάς στην αιωνιότητα

A post shared by Aliki Vougiouklaki Official (@alikivougiouklakiofficial) on Jul 23, 2020 at 12:56am PDT

Επίσης, τον έβλεπε να δείχνει εύνοια στη Τζένη Καρέζη και στη Ζωή Λάσκαρη, ένιωθε ότι έχανε το “σκήπτρο” και σκέφτηκε πως η καλύτερη απάντηση θα ήταν να πάει στη νέα ανερχόμενη δύναμη, στο απέναντι στρατόπεδο.

Η Καραγιάννης – Καρατζόπουλος την έκλεισε για τρεις ταινίες, με αμοιβή 600.000 δραχμές για κάθε μία.

View this post on Instagram

Καλό Αύγουστο, ο αγαπημένος μήνας των Ελλήνων και της Αλίκης. Καλοκαίρι του 1964 σε διάλειμμα από τα γυρίσματα της ταινίας "Το δόλωμα" και πιο όμορφη από ποτέ, απολαμβάνει τις υπέροχες παραλίες της Ρόδου.

A post shared by Aliki Vougiouklaki Official (@alikivougiouklakiofficial) on Jul 31, 2020 at 2:00pm PDT

Εκεί, λοιπόν, γύρισε “Το πιο λαμπρό αστέρι” με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ που έγινε η πιο εμπορική ταινία του 1967 και της εταιρείας (652.661 εισιτήρια), εκτοπίζοντας την Φίνος Φιλμ από τις πρώτες θέσεις και αμφισβητώντας την παντοκρατορία της. Επιπλέον, είναι η 14η πιο εμπορική ελληνική ταινία μέχρι σήμερα. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας ενόχλησε τον Φίνο, ο οποίος λέγεται ότι είπε στους συμβούλους του “φέρτε πίσω την Αλίκη και δώστε της όσα ζητάει”. Η Αλίκη όμως είχε συμβόλαιο για άλλες δύο ταινίες και δεν μπορούσε να επιστρέψει αμέσως», αναφέρεται στο δημοσίευμα του Down Town.

Keywords
Τυχαία Θέματα