Αλέξης Γεωργούλης : Πέρασα δύσκολα με την δυσλεξία

14:32 22/12/2019 - Πηγή: In.gr

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στα σχολικά του χρόνια, εξαιτίας της δυσλεξίας, μίλησε ο Αλέξης Γεωργούλης, ενώ αναφέρθηκε και στα σχόλια που έγιναν για συγκεκριμένη ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» και στην Ειρήνη Αρβανίτη παραχώρησε συνέντευξη ο Αλέξης Γεωργούλης και μεταξύ άλλων, μιλώντας για τις δυσκολίες που πέρασε στην παιδική του ηλικία, λόγω δυσλεξίας, την εμπειρία του ως Ευρωβουλευτής, αλλά και για την προσωπική του ζωή δηλώνοντας «ελεύθερος».

«Την πρώτη φορά που ήρθα στις Βρυξέλλες

δεν ήξερα τι ακριβώς συμβαίνει εδώ μέσα. Κάθισα και απλά κοιτούσα τον κόσμο και με έπιασε ένας ενθουσιασμός. Αν συζητούσαμε πριν δέκα χρόνια ότι θα ήμουν Ευρωβουλευτής, θα έλεγα είναι αστείο», δήλωσε ο Αλέξης Γεωργούλης μιλώντας για την εμπειρία του ως Ευρωβουλευτής.

View this post on Instagram

Kindergarten for adults… #coffeetime #coffeebreak #relaxation #londonbaby

A post shared by Alexis Georgoulis (@alexis_georgoulis_) on Sep 12, 2019 at 10:19am PDT

Με αφορμή την ημερίδα, με θέμα «Τέχνη, Πολιτική και Κοινωνία» που διοργάνωσε ο ίδιος, αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με το μπούλινγκ που υπέστη.

«Ήμουν πολύ άτακτος. Δυο φορές έχω δεχθεί αλλαγή περιβάλλοντος στο νηπιαγωγείο. Πέρασα σχετικά δύσκολα με τη δυσλεξία. Με έβαλε στο επίκεντρο του χλευασμού και του μπούλινγκ. Ήμουν πολύ αντιδραστικός.

Αν γυμνάστηκα στο δημοτικό, ήταν από τους τσακωμούς. Κάποια στιγμή τσακώθηκα με ένα παιδί και χτύπησε πολύ. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα που σταμάτησα να μιλάω στα παιδάκια. Μέχρι να τελειώσω το δημοτικό δεν μιλούσα στα παιδιά του σχολείου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Γεωργούλης.

Αναφορικά με τα σχόλια που δέχθηκε για την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Αλέξης Γεωργούλης απαντά:

«Δεν σχετίζεται η ομιλία μου με την δυσλεξία. Αν το κάνεις είναι ανήθικο. Τρολάρεις μια ομάδα που δεν θα έπρεπε. Αν ήσουν μέσα στην αίθουσα, δεν θα υπήρχε αυτή την αντιμετώπιση. Νομίζω ότι με περιμένουν στη…γωνία, για να αντλήσουν δημοσιότητα μέσω του σχολίου».

View this post on Instagram

Επισκέφτηκα το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας (House of European History) H ιδέα ξεκίνησε περίπου μια δεκαετία πριν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Σπίτι ξεκίνησε να λειτουργεί το 2017. Ξεναγήθηκα για περίπου 2 ώρες και άκουσα με ενδιαφέρον το όραμα των ανθρώπων που εργάζονται εκεί. Το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας δεν φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τις εθνικές ιστορίες, ούτε να συνθέσει ή να προωθήσει μια Ευρωπαϊκή ταυτότητα. Αντιθέτως επιθυμεί να αναδείξει εμπειρίες, μνήμες και ιστορικές διαδρομές διατηρώντας την ανομοιογένεια και την πολυπλοκότητα τους. Ξεκινώντας από τον μύθο της αρπαγής της Ευρώπης από τον Δία, αναδεικνύει γεγονότα με αντίκτυπο σε όλη την Ηπειρο και επιρροή που είναι ορατή ως σήμερα.Το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας αποδεικνύει περίτρανα αυτό που πιστεύω. Ότι χρειαζόμαστε χώρους, δυναμικής, δημιουργικής και ζωντανής αναπαράστασης και αναβίωσης που θα ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο και θα συντηρούν την μνήμη. Μια μνήμη αδέσμευτη που θα μας αναγκάζει να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος αλλά κυρίως να μαθαίνουμε και να καθοδηγούμαστε από επιτεύγματα που μας κληροδοτούνται. Alexis Georgoulis #history #europe #alexisgeorgoulis #mep #thankyou #houseofeuropeanhistory @houseofeuropeanhistory

A post shared by Alexis Georgoulis (@alexis_georgoulis_) on Sep 28, 2019 at 8:27am PDT

View this post on Instagram

Οι ηθοποιοί ως καλλιτέχνες έχουν την τάση να ανοίγουν τους ορίζοντές τους να παίρνουν τα ρίσκα τους και να ψάχνουν την αλήθεια τους. Το προτείνω και σε σας. Δε θα αλλάξω με την εκλογή μου δε θα βάλω ένα σοβαροφανές προσωπείο για να σας το παίξω σπουδαίος και απόμακρος. Το προσωπικό μου προφίλ στο Instagram θα παραμείνει το ίδιο καταδεκτικό, εύθυμο και φυσικά αισιόδοξο! #greece #brussels #europarliament #ilovemycountry #mep #alexisgeorgoulis

A post shared by Alexis Georgoulis (@alexis_georgoulis_) on Jun 25, 2019 at 7:00am PDT

Για την απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική, ο ίδιος δηλώνει σίγουρος για την επιλογή του.

«Δεν το μετάνιωσα που ασχολήθηκα με την πολιτική. Δεν θα είχα πρόβλημα να πω παραιτούμαι, αν έβλεπα ότι δεν τα καταφέρνω».

«Όταν θέλω να χαλαρώσω πάω σε ένα πάρκο ή παίζω το γιουκαλίλι που έχω στο γραφείο μου», αναφέρει για τον τρόπο που επιλέγει να χαλαρώσει.

Πέραν της ιδιότητας του Ευρωβουλευτή, ο Αλέξης Γεωργούλης παραμένει ένας ταλαντούχος ηθοποιός, την οποία δεν θα αφήσει ποτέ, όπως λέει.

«Δεν αφήνω την ιδιότητα του ηθοποιού για να αποκτήσω μια νέα. Απλά εξελίσσονται τα πράγματα. Η μια μέρα φέρνει την άλλη».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στο YFSF, είπε πως έχουν γίνει συζητήσεις και ο ίδιος, έχει δείξει το ενδιαφέρον του, ενώ για τις σχέσεις που του χρεώνουν,ο Αλέξης Γεωργούλης είπε χαρακτηριστικά:

«Κατά καιρούς μου χρεώνουν σχέσεις. Άλλες υπήρχαν, άλλες όχι. Είμαι ελεύθερος».

Keywords
Τυχαία Θέματα