Ακόμα καλύτερος

10:25 16/8/2019 - Πηγή: In.gr

Καταρχήν να ευλογήσουμε τα γένια μας. Τη Δευτέρα, πριν από τις ρεβάνς για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, έγραφα εδώ στα «ΝΕΑ» για τις αδυναμίες της Πόρτο. Το αργό κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον 36χρονο Πέπε και τον 32χρονο Μαρκάνο. Καταλήγοντας, «δεν τρομάζουν οι Δράκοι. Και δεν είναι μάλιστα τόσο φαβορί για την πρόκριση όσο δείχνει το 1-0 στο Κράσνονταρ. Οι Ρώσοι έχουν ποιοτική ομάδα, αλλά πλήρωσαν την απειρία τους».

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώθηκε την Τρίτη το βράδυ στο Ντραγκάο. Η Κράσνονταρ έκανε τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς προηγήθηκε στο 34′ με 3-0. Οι γηπεδούχοι

αντέδρασαν, μείωσαν σε 3-2, πίεσαν για την ισοφάριση που θα τους έδινε την πρόκριση αλλά δεν τα κατάφεραν. Τελικά είναι καλό ή κακό για τον Ολυμπιακό που στα πλέι οφ βρίσκει μπροστά του τους Ρώσους κι όχι τους Δράκους; Οπως έχει πει ο Κομφούκιος, κάνε με προφήτη να σε κάνω πλούσιο.

Δύναμη

Η Κράσνονταρ με μόλις έντεκα χρόνια ιστορία είναι η ανερχόμενη δύναμη του ρωσικού ποδοσφαίρου. Ο ιδιοκτήτης της, ο 52χρονος Σεργκέι Γκαλίτσι, είναι φορτωμένος σαν νταλίκα. Πούλησε 15.000 σουπερμάρκετ και θεωρείται ο πλουσιότερος Ρώσος με περιουσία 3,5 δισ. δολάρια. Το γήπεδό της 34.000 θέσεων πραγματικό κόσμημα, φτιαγμένο από πανάκριβα και υπερπολυτελή υλικά, κόστισε 300 εκατ. ευρώ. Οι μπουκ σχετικά με τις πιθανότητες πρόκρισης, την υποτιμούν. Με τον Ολυμπιακό φαβορί στο 1,75 και τους Ρώσους στο 2,10. Είναι η απειρία της Κράσνονταρ και η έλλειψη ειδικού βάρους σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Παρά ταύτα είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Πιο ακριβή, πιο ποιοτική. Η αξία του ρόστερ της βάσει transfermarkt είναι στα 147,65 εκατ. ευρώ, έναντι 80 εκατ. των Ερυθρολεύκων. Εστω κι αν τα νούμερα είναι ενδεικτικά, πρόκειται για σχεδόν διπλάσια αξία.

Ομοιογένεια
Είναι ομάδα με επιθετικές αρετές. Βγαίνει με πολλούς παίκτες στην επίθεση καθώς στο 4-3-3 που παίζει και οι τρεις χαφ πατάνε κατά περίπτωση περιοχή. Ο Ολυμπιακός, αρχής γενομένης από το ματς της Τετάρτης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, πρέπει να ανεβάσει ακόμα παραπάνω την απόδοσή του. Ο βαθμός δυσκολίας σε σχέση με την Μπασακσεχίρ είναι σαφώς πιο υψηλός. Οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα και να μη δώσουν εύκολες φάσεις στην άμυνά τους. Η εμπειρία, οι ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα που διαθέτουν είναι τα δικά τους ατού. Σα, Ομάρ, Μεριά, Σεμέδο, Γκιγέρμε, Βαλμπουενά, Ποντένσε, είναι τα βαριά χαρτιά. Σ’ αυτούς προστίθεται ο ενθουσιασμός των Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Μασούρα και η συνεχής κίνηση του Γκερέρο. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει βρει ευθύς εξ αρχής τους έντεκα, δεν τους αλλάζει και πολύ καλά κάνει. Η ομοιογένεια και η δουλειά φέρνουν τη σταδιακή βελτίωση.

Πρόκληση
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Ενα βήμα πριν από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, από το δύσκολο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Σε τέσσερα ματς δεν έχει δεχθεί γκολ και έχει πετύχει επτά. Οι μεταγραφικές επιλογές βγήκαν λίρα εκατό. Ο Ζοσέ Σα τα βγάζει και με το παραπάνω τα 2,5 εκατ. ευρώ της οψιόν αγοράς του από την Πόρτο. Ο Ρούμπεν Σεμέδο αποδεικνύει ότι είναι ένας αμυντικός πέρα κι έξω από τα δεδομένα της Σούπερ Λίγκας. Ψύχραιμος, άνετος, σοβαρός, με πλούσια σωματικά προσόντα καθαρίζει τις φάσεις χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι αυτό που λέμε μπαλαδόφατσα. Με ποδοσφαιρικό εγωισμό και προσωπικότητα, σκυλιάζει στα 35 του μέσα στο γήπεδο λες και είναι 18άρης. Δεν θα είναι εύκολο να περάσει ο Ολυμπιακός την Κράσνονταρ. Είναι όμως εφικτό. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του και να εμφανισθεί ακόμα καλύτερος.

Keywords
Τυχαία Θέματα