Αγρίνιο: Κατάθεση «φωτιά» της ερωμένης του δασκάλου

04:03 16/1/2020 - Πηγή: In.gr

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνουν οι εξελίξεις για την υπόθεση της δολοφονίας του δασκάλου, Νίκου Μέντζου, το 2011, στο Αγρίνιο, μετά την κατάθεση «βόμβα» της ερωμένης του για την σύζυγό του.

Η κατάθεση «βόμβα»

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου, η ερωμένη του θύματος αν και απέφυγε να απαντήσει σε πληθώρα ερωτήσεων, ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν έλαβε χρήματα από το δάσκαλο και ότι ήταν απλά κακόβουλες φήμες,  θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποδείξει ότι όταν η χήρα έμαθε για την εξωσυζυγική

σχέση του άντρας της, δεν εξοργίστηκε σε τέτοιο βαθμό, που να θέλει να τον δολοφονήσει και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο.

Όταν ρωτήθηκε στην συνέχεια αν και κατά πόσο γνώριζε πότε η σύζυγος του δασκάλου ενημερώθηκε για την παράνομη σχέση τους, είπε ότι δεν ήξερε, καθώς όταν βρισκόταν με τον 46χρονο, δεν συζητούσαν για ζητήματα που είχαν να κάνουν με τις οικογένειές τους.

Η ερωμένη κατόπιν υποστήριξε πως την ημέρα της δολοφονίας βρισκόταν στο πατρικό της σπίτι για τις προετοιμασίες του Πάσχα.

Το αινιγματικό μήνυμα

Τότε όπως φέρεται να είπε, έλαβε ένα γραπτό μήνυμα από το θύμα, στο οποίο έγραφε: «Σε αγαπώ να φυλάγεσαι». Στις επίμονες ερωτήσεις που ακολούθησαν για το αινιγματικό αυτό μήνυμα, δήλωσε πως δεν γνώριζε το λόγο που ο δάσκαλος απέστειλε ένα τέτοιου είδους μήνυμα και μάλιστα λίγο πριν την δολοφονία του.

«Την προηγούμενη από τον θάνατο του, μου είχε πει ότι κάποιος τον απείλησε .Την ημέρα που κάηκε, μου έστειλε μήνυμα να φυλάγομαι. Βρέθηκα κατηγορούμενη από μια ψευδομάρτυρα, αλλά απαλλάχθηκα με βούλευμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τον δάσκαλο τον γνώρισα στο σχολείο. Κάναμε σχέση. Δεν είχαμε βρεθεί ποτέ στο χωράφι που κάηκε. Είχαμε συζητήσει να χωρίσει και να μείνουμε μαζί. Δεν είχα ιδέα για τα οικονομικά του», συμπλήρωσε στην απολογία της.

Οι κατηγορίες από τα αδέλφια

Βαριές ήταν οι κατηγορίες, από την άλλη, των αδελφών προς την χήρα σύζυγο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν σκότωσε απλά το θύμα, αλλά το έψησε ζωντανό. Ήταν απόλυτα ικανή να το κάνει» ενώ ένας εξ’αυτών την περιέγραψε ως «αυστηρή, ασφυκτική και σκληρή που είχε το «πάνω χέρι» στον γάμο τους.

«Είχε κυριευτεί από εκδίκηση και προσπαθούσε να κάνει υπομονή και να σώσει το σπίτι της» συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα