Άγκυρα: Οι ηχογραφήσεις δείχνουν πως η δολοφονία Κασόγκι ήταν προσχεδιασμένη

19:27 16/12/2018 - Πηγή: In.gr

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για άλλη μια φορά, μίλησε για τις ηχογραφήσεις που φέρεται ότι συνδέονται με τη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπηρεσίες πληροφοριών όλων των ενδιαφερομένων κρατών άκουσαν τις ηχογραφήσεις. «Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ενδιαφερομένων κρατών είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αυτές τις ηχογραφήσεις. Το έκανα κι εγώ μαζί με τον πρόεδρό μου. Μπορείτε να ακούσετε πολύ καθαρά ότι σχεδίαζαν εκ των προτέρων να τον σκοτώσουν» δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη στάση της Τουρκίας σχετικά

με το θέμα, λέγοντας ότι ο πρόεδρος Ερντογάν ήταν αποφασισμένος από την αρχή να διερευνήσει πλήρως την υπόθεση.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ένας από τους δολοφόνους του Κασόγκι ακούστηκε να λέει «ξέρω πώς να τεμαχίζω» στην ηχογράφηση της δολοφονίας που μοιράστηκε η Τουρκία με αμερικανούς και ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης το Ριάντ επειδή άλλαξε την εκδοχή του για το πώς ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Γαλλία, ο Καναδάς, τους κάναμε όλους να ακούσουν. Ο άνδρας λέει καθαρά «ξέρω πώς να τεμαχίζω». Αυτός ο άνδρας είναι στρατιώτης. Όλα αυτά είναι στις ηχογραφήσεις» ανέφερε ο Ερντογάν χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ηχογράφηση.

Ο επικεφαλής εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης έχει πει πως οι δολοφόνοι προκάλεσαν ασφυξία στον Κασόγκι στο προξενείο, προτού διαμελίσουν το πτώμα του και το ξεφορτωθούν.

«Ο πρίγκιπας λέει πως ο Τζαμάλ Κασόγκι έφυγε από το προξενείο. Είναι παιδί ο Τζαμάλ Κασόγκι; Η αρραβωνιαστικιά του περιμένει απέξω» είπε ο Ερντογάν. «Νομίζουν πως ο κόσμος είναι κουτός. Αυτό το έθνος δεν είναι κουτό και ξέρει πώς να αποδώσει ευθύνες» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα