ΑΓΕΝ Λιβύης : «Θα πετάξουμε στην τουαλέτα τη συμφωνία του Ερντογάν»

22:18 10/12/2019 - Πηγή: In.gr

Την ώρα που ο Ερντογάν δηλώνει έτοιμος να στείλει τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη αν του ζητηθεί, η εμφύλια διαμάχη στην Τρίπολη βαθαίνει. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης που υπέγραψε τη συμφωνία με τον Ερντογάν μοιάζει πιο αδύναμος από ποτέ, καθώς οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ που τάσσεται κατά της συμφωνίας προελαύνουν πλέον προς τη λιβυκή πρωτεύουσα.

Μάλιστα, εκτιμούν πως η κατάληψη της Τρίπολης είναι ζήτημα ημερών.

Ειδικότερα, οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ φέρεται

να βρίσκονται τρία χιλιόμετρα από την Τρίπολη της Λιβύης, με την κυβέρνηση που υπέγραψε τη συμφωνία με την Τουρκία να κινδυνεύει να χάσει και το τελευταίο της προπύργιο.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε λιβυκά μέσα ενημέρωσης φαίνεται η επιθεώρηση του εκατοστού έκτου τάγματος που κατευθύνεται στη λιβυκή πρωτεύουσα.

O αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Λιβύης, ναύαρχος Φάρατζ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ δηλώνει πως «σε λίγες ημέρες θα μπούμε μέσα στην Τρίπολη. Και όταν θα μπούμε μέσα στην Τρίπολη ο κ. Σαράτζ θα φύγει από τη Λιβύη και αυτή η συμφωνία δεν περνάει σε εμάς. Θα την πετάξουμε στην τουαλέτα».

Παράλληλα, επιμένει στις χθεσινές του δηλώσεις ότι το λιβυκό πολεμικό ναυτικό έχει εντολή από τον Χαφτάρ να βυθίσει τα τουρκικά πλοία. «Εμείς έχουμε διαταγή από τον αρχηγό του Στρατού να βουλιάξουμε (τουρκικό πλοίο), δεν υπάρχει άλλη λύση».

«Μαφιόζος» ο Ερντογάν

Η πλευρά Χαφτάρ κατηγορεί την Τουρκία ότι στέλνει όπλα στο καθεστώς της Τρίπολης, σε μια προσπάθεια να διασώσει την κυβέρνηση που ελέγχει δυο μικρούς θύλακες. Οι δυνάμεις του Χαφτάρ ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

O αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Λιβύης, αναφερόμενος στον Ερντογάν, τον αποκαλεί μαφιόζο. «Στηρίζει το ISIS. Δεν είναι καλός άνθρωπος. Στη Λιβύη, στη Συρία, σε όλο τον κόσμο».

Όπως υποστηρίζει, η κυβέρνηση Σαράτζ υποστηρίζεται από τρομοκρατικές ομάδες και την Τουρκία. «Ο Σαράτζ είναι Τούρκος. Ο παππούς του είναι Τούρκος. Γι’ αυτό γράψανε αυτή τη (συμφωνία). Αυτή τη συμφωνία την γράψανε οι Τούρκοι και ξέρετε ο κ. Σαράτζ μόνο υπέγραψε. Ό,τι θέλανε οι Τούρκοι έκανε αυτός».

https://tv.in.gr/uploads/20191210/203949_10_12_2019-20_00_skai.mp4

Keywords
Τυχαία Θέματα