Αυτά κάνεις και εκνευρίζεις τον σύντροφό σου
Οι σχέσεις είναι σίγουρα απαιτητικές. Θέλουν καθημερινή προσπάθεια και υπομονή, ώστε να είναι μακροχρόνια αλλά κυρίως ευτυχισμένες.
Ωστόσο, πολλές φορές σε μια σχέση συμβαίνει να ενεργούμε παρορμητικά , χωρίς να σκεφτόμαστε τι θέλει ο άλλος. Παίρνουμε πολλά πράγματα αψήφιστα μόνο και μόνο επειδή μπορεί εμείς να τα θεωρούμε ασήμαντα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο για όλους.
Οπότε, καλό θα ήταν να δίνεις πάντα χώρο στον σύντροφό σου να εκφραστεί και να λέει αυτό που τον ενοχλεί, καθώς και να είσαι ανοιχτή σε συζητήσεις, ώστε να αποφεύγονται τυχόν παρεξηγήσεις, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.
Ποια είναι όμως αυτά που μπορεί να κάνεις συχνά και να εκνευρίζουν τον σύντροφό σου, χωρίς να το καταλαβαίνεις;
Του ζητάς να κάνει κάτι και εσύ το ξανακάνειςΑν του ζητάς να γεμίσει το πλυντήριο πιάτων ή να διπλώσει τα ρούχα και εσύ πας και το ξανακάνεις, επειδή δεν τα κάνει όπως τα κάνεις εσύ, τότε το σίγουρο είναι ότι θα εκνευριστεί. Στην τελική γιατί να του ζητήσεις να κάνει κάτι από τη στιγμή που θα το ξανακάνεις εσύ μετά, «ακυρώνοντας» τελικά τη βοήθειά του;
Αν τα πιάτα πλένονται το ίδιο καλά με τον δικό του τρόπο ή διπλώνει τις πετσέτες στα 4 -αντί για 6, όπως εσύ- μην του στερήσεις την ικανοποίηση που νιώθει, ξέροντας ότι συμβάλλει κι αυτός στις δουλειές του σπιτιού και δεν τα κάνεις όλα μόνη σου.
Δίνεις περισσότερη προσοχή στο κινητό σου παρά σε αυτόνΑκόμα και αν έχεις ποστάρει «το πιο cute selfie ever», όταν είσαι με τον σύντροφό σου και απολαμβάνετε τον ελεύθερο χρόνο σας μαζί, απόφυγε να τσεκάρεις κάθε τρεις και λίγο το κινητό σου και όσα «παίζουν» εκείνη τη στιγμή στα social media. Αν είσαι κολλημένη στην οθόνη σου και δε δίνεις την απαραίτητη σημασία στο έτερον ήμισύ σου, είναι λογικά να νιώθει εκνευρισμό, ακόμα και απόρριψη. Την επόμενη φορά λοιπόν, βάλε ένα στοίχημα με τον εαυτό σου και προσπάθησε -όσο είστε μαζί- να αγνοήσεις το smartphone. Φυσικά, ζήτα του να κάνει το ίδιο.
Συζητάς θέματα που αφορούν τη σχέση σας όταν είστε σε κοινή παρέαΈνα από τα πιο συχνά φαινόμενα που παρατηρώ σε φίλες μου είναι ότι συχνά συζητούν μπροστά μας τυχόν διαφωνίες που μπορεί να είχαν την προηγούμενη μέρα, παρά το γεγονός ότι εκείνος φαίνεται ότι δε νιώθει άνετα.
Μην ξεχνάς ότι οι δικοί σου φίλοι δεν είναι απαραίτητα και δικοί του και μπορεί να μη θέλει να τον εκθέτεις έτσι σε άτομα που, ναι μεν συμπαθεί, αλλά δε θέλει να μοιράζεται προσωπικά ζητήματα που τον αφορούν άμεσα. Οπότε, μοιράσου τυχόν προβληματισμούς σου όταν βγαίνεις με την κολλητή σου τετ-α-τετ (φρόντισε απλώς να είναι άτομο εμπιστοσύνης).
Ανεβάζεις φωτογραφίες στα social media χωρίς να τον ρωτήσειςΑκόμα και αν τα μαλλιά σου φαίνονται υπέροχα και λαμπερά σε μια φωτογραφία όπου ποζάρεις σε μια φωτογραφία με τον σύντροφό σου, αυτό δεν αρκεί για να την ανεβάσεις χωρίς να τον ρωτήσεις. Δεν έχει σημασία αν ασχολείται με τα κοινωνικά δίκτυα όσο εσύ ή όχι. Από τη στιγμή που στη φωτογραφία δεν ποζάρεις μόνη σου, οφείλεις να τον ρωτήσεις αν συμφωνεί να τη δημοσιεύεις ή όχι -αλλιώς θα εκνευριστεί και θα έχει δίκιο.
Θεωρείς ότι τα δικά σου προβλήματα είναι πιο σημαντικάΞέρεις ότι είναι σε μίτινγκ, αλλά εσύ καλείς και ξανακαλείς μέχρι να το σηκώσει γιατί προέκυψε μια «κρίση» -η οποία συνήθως είναι ότι τελείωσε το γάλα ή ότι τσακώθηκες με τη μητέρα του.
Σου μιλάει για ένα πρόβλημα που προέκυψε στη δουλειά του, αλλά εσύ τον διακόπτεις, επειδή η φίλη σου δε σου έχει κάνει ακόμα like στο Instagram ή επειδή θες να πεις κι εσύ τη δική σου, παρόμοια ιστορία, χωρίς όμως να έχει ακόμα τελειώσει την αφήγησή του.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι βάζεις τη δική σου καθημερινότητα σε προτεραιότητα, κάτι που για τον άλλο μοιάζει άδικο -παρά το γεγονός ότι το κάνεις ενστικτωδώς και όχι κακοπροαίρετα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έβρος: Αγρότες με τρακτέρ και αναμμένους προβολείς στα σύνορα
- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΤΥΠΟ ΠΟΛΕΜΟ : «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΤΟ…ΨΑΧΝΟ»! (βίντεο)
- Μπορεί να ξεπεράσουν τους 100000 οι νεκροί στην Βρετανία. Κλειστό το μουσείο του Λούβρου
- Κοροναϊός : Συναγερμός στο Γενικό Λογιστήριο – Τα τρία σενάρια
- Τροχαίο στη Γλυφάδα: Ο γιος του τσαγκάρη και ο «κορβετάς» του θανάτου
- Τα ψιλά γράμματα της δήλωσης των «ξεχασμένων» τετραγωνικών
- Εκατοντάδες άτομα έφυγαν από τη Μόρια φωνάζοντας «Azanti»
- Λεωνίδας Κακούρης: "Η αδερφή μου πέθανε όταν ήταν 9 ετών"
- Η Μέρκελ σπάει τη σιωπή της : Απαράδεκτο το άνοιγμα των συνόρων από τον Ερντογάν
- Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μεταναστευτικό: Απέρριψε την ευρωπαϊκή βοήθεια – Κατηγορεί την Ελλάδα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις In.gr
- Κοροναϊός : Συναγερμός στο Γενικό Λογιστήριο – Τα τρία σενάρια
- Η Μέρκελ σπάει τη σιωπή της : Απαράδεκτο το άνοιγμα των συνόρων από τον Ερντογάν
- Μάας για προσφυγικό : Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της – Θα συζητήσουμε και τις ανάγκες της Τουρκίας
- Mitsotakis briefs Trump on migrant crisis, EU officials to visit Greek-Turkish border region
- Κοροναϊός : Αυτά είναι τα κλειστά σχολεία
- Εβρος : Διαμαρτύρονται οι ξενοδόχοι για τη φιλοξενία των αστυνομικών στο Superfast XI
- Κοροναϊός : Θεαματική μείωση των νέων κρουσμάτων στην Κίνα
- Ποιο θα είναι το πρώτο ταξίδι της ΠτΔ
- Ξέφρενο ράλι ανόδου στη Wall Street – Ιστορικό άλμα Dow Jones
- Αστρολογικές προβλέψεις για την Τρίτη 3 Μαρτίου

- Τελευταία Νέα In.gr
- Ισοφάρισε τη χειρότερη φετινή του επίδοση ο Αντετοκούνμπο
- Μαθητικό συλλαλητήριο στις 12 στα Προπύλαια
- Αστρολογικές προβλέψεις για την Τρίτη 3 Μαρτίου
- Κρήτη: Πρώην στρατόπεδο μετατρέπεται σε σχολείο
- «Διπλός» ο Γιάννης αλλά οι Μπακς δεν άντεξαν στο Μαιάμι
- Καιρός : Που αναμένονται βροχές και καταιγίδες
- #IStandWithGreece: Χιλιάδες μηνύματα αλληλεγγύης στην Ελλάδα στο twitter
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η ηγεσία της Ε.Ε. στον Έβρο
- Αποκολλήθηκε το φορτηγό πλοίο «Von Perle», που είχε προσαράξει σε αμμώδη αβαθή στην Κω
- Μέρκελ κατά Ερντογάν: "Απαράδεκτο" παιχνίδι στην πλάτη των προσφύγων
- Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Εβρου: Οι Τούρκοι μεταφέρουν μετανάστες στα αναχώματα με ταξί
- Γιατράς: «Χρειαζόμαστε τη νίκη για τα προημιτελικά»
- Κηδεύεται σήμερα η σπουδαία λογοτέχνις Άλκη Ζέη
- Περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ στην Πάτρα σήμερα
- Κηδεύεται σήμερα στην Πάτρα ο 40χρονος ιχθυέμπορος Κωνσταντίνος Δημητρουλόπουλος