ΑΕΚ – Προμηθέας 73-68

21:03 30/11/2019 - Πηγή: In.gr

Ήταν αυτός που είχε «σκοτώσει» την ΑΕΚ με τρίποντο, φορώντας τη φανέλα του Προμηθέα. Άλλαξε «στρατόπεδο», αλλά δεν άλλαξε συνήθειες. Ο Νίκος Γκίκας πέτυχε το τρίποντο (με ταμπλό) της αναμέτρησης κι έδωσε στην «Ένωση» τη νίκη στο ντέρμπι με την ομάδα της Πάτρας (73-68).

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι, ο Προμηθέας κράτησε χαμηλά τη διαφορά, οι δυο μονομάχοι πάλεψαν ως το τέλος, σ’ ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Για άλλο ένα ματς ο Λάνγκφορντ ήταν κορυφαίος σκόρερ, αλλά

σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις του ήταν άστοχος, δεν ήταν τόσο καλός, όσο… μας έχει κακομάθει. Αν, πάντως, βάζει 20 χωρίς να είναι καλός, τότε η ΑΕΚ έχει πετύχει διάνα με τη μεταγραφή του.

Ο Ματσιούλις βοήθησε με την εμπειρία και τον δυναμισμό του, ο Σαντ Ρος θα ήταν MVP, αν δεν εμφανίζονταν ο Γκίκας να του κλέψει τη… δόξα, ο Σλοτερ μπορεί να πέτυχε μόλις ένα καλάθι, αλλά κατέβασε 10 «σκουπίδια» κι ο Γιάνκοβιτς ήταν… εκεί.

Η μεγαλύτερη φετινή επένδυση του Ολυμπιακού

Στον Προμηθέα περισσότερο ανησυχούν με το διάστρεμμα του Χολ, παρά με την ήττα. Ο Λίποβι ήταν ο καλύτερος των περιφερειακών, ο Έλις ήταν ο κορυφαίος των ηττημένων.

Ο Αμερικανός σέντερ είχε σε 27.53’’ 23 πόντους (μ3 8/13 δίποντα κι 7/10 βολές) και 14 ριμπάουντ, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση με τον Προμηθέα. Ο Αγραβάνης δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο ήθελε, ο Μπόγρης επισκιάστηκε από τον Έλις.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 40-44, 61-55, 73-68.

Keywords
Τυχαία Θέματα