VW ID Neo 2019: Στην τελική ευθεία

21:03 17/12/2018 - Πηγή: In.gr

Πάνε ήδη δύο και πλέον χρόνια από τότε που η γερμανική φίρμα αποκάλυψε στο κοινό μέσω ενός αντίστοιχου concept car, την πρόθεση της να κατασκευάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό hatchback με βάση μια νέα αρχιτεκτονική σχεδιασμένη εξαρχής για να καλύψει τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της συγκεκριμένης «εναλλακτικής» κατηγορίας.

Από τότε τα σχέδια της VW, σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση έχουν ενισχυθεί σημαντικά αποκτώντας ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μοντέλων που θα περιλαμβάνει στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον η ηλεκτροκίνητη γκάμα της όσο και το ποσό των επενδύσεων που θα αφιερώσει στα ηλεκτροκίνητα σχέδιά της.

Ακόμα σημαντικότερές όμως και από το σχεδιασμό της διαφαινόμενης ηλεκτρικής στροφής της γερμανικής φίρμας, είναι τα πρώτα στιγμιότυπα του παραπάνω hatchback ως καμουφλαρισμένου πρωτότυπου σε δοκιμές εξέλιξης στη Νότιο Αφρική, τα οποία μαρτυρούν ότι, πλέον, το ID Neo όπως αναμένεται να ονομάζεται, βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Αν και επί του παρόντος η VW δεν έχει επισημοποιήσει την ακριβή ημερομηνία αποκάλυψής του, είναι δεδομένο ότι αυτή θα γίνει εντός του 2019 και όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς για ένα μοντέλο που θα επωμιστεί την εισαγωγή μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες σε μια νέα εποχή, η γερμανική φίρμα θα φροντίσει να του εξασφαλίσει τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που θα δημιουργήσουν την απαιτούμενη ηχηρή εντύπωση για τη συνέχεια.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλαπλές εκδόσεις αυτονομίας η οποία θα ξεκινά από τα 330 χλμ. και θα φτάνει έως τα 450 χλμ. ενώ σε ό,τι αφορά την απόδοση ισχύος αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 150-170 ίππων.

Ανεξαρτήτως των μεγεθών ισχύος και μπαταριών, το σίγουρο είναι ότι η VW θα επενδύσει σημαντικά στην τεχνολογική ενσυνείδητη εικόνα του φροντίζοντας το εσωτερικό να διαθέτει αρκετές δόσεις τεχνολογίας που να δικαιολογούν το πέρασμα σε μια νέα εποχή. Αυτό σημαίνει αφθονία ψηφιακών οθονών και επιφανειών αφής, ενώ το λειτουργικό του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης θα βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη όπως επιβάλλουν οι νέες τάσεις και θα εγγυάται την πλήρη και μόνιμη διασύνδεση με τον ψηφιακό κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα