Tουρκία : Πήρε πίσω το lockdown σε 15 περιφέρειες ο Ερντογάν

13:02 5/6/2020 - Πηγή: In.gr

Δεν κράτησε πολύ η απόφαση των αρχών για lockdown σε 15 πόλεις της Τουρκίας το Σαββατοκύριακο για τον έλεγχο του κοροναϊού.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε την άρση του διήμερου lockdown σε 15 περιφέρειες της Τουρκίας που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος ενημέρωσε πως «οι αντιδράσεις των πολιτών, μετά την

ανακοίνωση της απόφασης», οι οποίες θα μπορούσαν να «επιφέρουν διάφορες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες», αν εφαρμοζόταν lockdown το σαββατοκύριακο, τον υποχρέωσαν να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Bunun için, Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum.

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) June 5, 2020

«Αποφάσισα να ακυρώσω το lockdown του σαββατοκύριακου σε 15 περιφέρειες της χώρας, ωστόσο ζητώ από τους πολίτες να εφαρμόσουν αυστηρά τις συστάσεις για μάσκες, αποστάσεις και καθαριότητα» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι το δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο διευκρίνισε ότι τα αρτοποιεία και ορισμένα ακόμη καταστήματα, ήταν αυτά που θα επιτρεπόταν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια της ισχύος των μέτρων περιορισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα