Skoda Superb 2019: Σε plug-in τροχιά

15:31 12/2/2019 - Πηγή: In.gr

Φωτογραφίες: Automedia

Η τσεχική φίρμα έχει ανακοινώσει από καιρό ότι το Superb πρόκειται να αποκτήσει μια plug-in υβριδική έκδοση και υπάρχουν κάτι παραπάνω από αυξημένες πιθανότητες να το πράξει με αφετηρία την ανανεωμένη εκδοχή του η οποία και συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό στην liftback και την πρακτική Combi έκδοσή του, κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης.

Ξεκινώντας από τις σχεδιαστικές αλλαγές, η liftback εκδοχή η οποία, όπως προδίδουν οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης ανήκει στην συνομοταξία

των Sportline, αντικαθιστά τα φωτιστικά σώματα bi-xenon με τεχνολογίας LED τα οποία, εκτός από τη νέα τεχνολογία είναι επίσης ανασχεδιασμένα και πιο λεπτά δίνοντας μια αιχμηρότερη «όψη» στο Superb.

Ανασχεδιασμένοι είναι επίσης και οι προφυλακτήρες ενώ, τα πίσω φωτιστικά σώματα, τεχνολογίας LED υιοθετούν διαφορετικά γραφικά

Την ίδια εξελικτική οδό αναμένεται να ακολουθήσουν και οι αναβαθμίσεις στο εσωτερικό με δεδομένο και ότι ήδη το Superb προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων.

Ως αποτέλεσμα, αυτό που αναμένεται να αναβαθμιστεί είναι η χρηστικότητά τους με την προσθήκη νέων δυνατοτήτων και λειτουργιών ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η αναβάθμιση του παλμαρέ συστημάτων ασφάλειας, άνεσης και υποβοήθησης τα οποία θα αποκτήσουν νέες δυνατότητες κυρίως σε ό,τι αφορά το εύρος λειτουργίας των συστημάτων ασφάλειας.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η πρόσφατη αποκάλυψη του ανανεωμένου VW Passat, αποτελεί ένα καλό οδηγό για τις αλλαγές που θα επέλθουν στην γκάμα του Superb.

Κυρίαρχη αλλαγή αναμένεται να είναι η προσθήκη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης στην γκάμα, στα πρότυπα της αντίστοιχης έκδοσης του Passat όπου χάρη στην παρουσία μιας υψηλότερης απόδοσης μπαταρίας, η ηλεκτρική αυτονομία έχει αυξηθεί σε 55 χλμ. με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αποδοτικότητα του μοντέλου.

Στις συμβατικές εκδόσεις, του νέου Superb οι αλλαγές θα εστιάσουν στην ενίσχυση της αποδοτικότητας των κινητήρων βενζίνης και diesel οι οποίοι θα προσφέρουν ισχύ από 120 έως 272 ίππους, ενώ στην γκάμα θα δώσει το παρών και ο σημαντικά αναβαθμισμένος κινητήρας diesel των 2,0 λίτρων TDI Evo με ισχύ 150 ίππους και βελτιωμένη αποδοτικότητα.

Η ανανεωμένη εκδοχή του Superb αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην προσεχή έκθεση της Γενεύης η οποία ανοίγει αυλαία στις 5 Μαρτίου και όπου η Skoda θα παρουσιάσει επίσης το νέο της compact SUV, Kamiq.

Keywords
Τυχαία Θέματα