Seat Leon 2020: Εξέλιξη με plug-in υβριδικές προεκτάσεις

14:47 18/3/2019 - Πηγή: In.gr

Φωτογραφίες: Automedia

Η τρέχουσα γενιά του Seat Leon ήταν από τα πρώτα μοντέλα του ομίλου VW, που αξιοποίησαν την πολυχρηστική πλατφόρμα MQB η «επιρροή» της οποίας έχει έκτοτε διευρυνθεί, φιλοξενώντας πολύ μεγαλύτερο αριθμό μοντέλων που υπερβαίνουν τα όρια της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Πλέον ωστόσο η VW ετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς τη νέα γενιά αυτοκινήτων

που θα έχουν ως αφετηρία μια μετεξελιγμένη εκδοχή της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής, μεταξύ των οποίων τα VW Golf, Audi A3 και φυσικά το νέο Leon το οποίο και εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης.

Επί του παρόντος οι επιφάνειες του Leon, καλύπτονται επιμελώς από καμουφλάζ εξαιρουμένων των φωτιστικών σωμάτων, μπροστά και πίσω η αισθητική των οποίων σε συνάρτηση και με την ευρύτερη σχεδιαστική υπόσταση του ισπανικού μικρομεσαίου μοντέλου, συντείνουν σε μια εξελικτική διάθεση σε ό,τι αφορά την εικόνα του.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη με δεδομένη την ελκυστική αισθητική του σημερινού Leon η οποία κατά πολλούς είναι ελκυστικότερη από τα υπόλοιπα ομογάλακτα μικρομεσαία μοντέλα ευρείας παραγωγής του ομίλου VW, στα οποία συγκαταλέγεται πλέον και το Skoda Scala.

Στις λεπτομέρειες που παρατηρεί κανείς στο συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο, συγκαταλέγονται οι ψεύτικες διπλές απολήξεις της εξάτμισης οι οποίες έχουν σχεδιαστεί προφανώς για να παραπλανήσουν, με την κανονική εξάτμιση να κρύβεται κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Το μέγεθος των τροχών στο συγκεκριμένο πρωτότυπο προδίδει ότι πρόκειται για μια σπορ προσανατολισμού έκδοση ενώ στο ίδιο συμπέρασμα συντείνει και η συγκριτικά μικρή απόσταση από το έδαφος η οποία αποτυπώνει με τη σειρά της μια πιο σπορ ρύθμιση στην ανάρτηση.

Αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν λήψεις από το εσωτερικό, η Seat έχει υποσχεθεί «τεχνολογική επανάσταση» η οποία και αναμένεται να μεταφραστεί στην παρουσία ενός δίδυμου ευμεγεθών οθονών οι οποίες θα φιλοξενούν τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων και του infotainment εξαλείφοντας την παρουσία φυσικών διακόπτων από το εσωτερικό το οποίο προδιαγράφεται πιο λιτό σχεδιαστικά όσο και πιο τεχνολογικό ενσυνείδητο.

Παράλληλα, όπως έχει ήδη γνωστό από τις πρώτες εμφανίσεις του Leon ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου, εκτός από τους νέας γενιάς κινητήρες εσωτερικής καύσης θα εντάξει στην γκάμα του και μια plug-in υβριδική έκδοση. Η άφιξη του αναμένεται εντός του 2020.

Keywords
Αναζητήσεις
seat leon αφιξη: μάρτιος 2020
Τυχαία Θέματα