Polestar 2 2020: Σε αντίστροφη μέτρηση

19:02 18/2/2019 - Πηγή: In.gr

O πολικός αστέρας, η νεοσύστατη ηλεκτρική φίρμα των Σουηδών, επαναβεβαιώνει την πρεμιέρα του δεύτερου κατά σειρά, και αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της στις 27 Φεβρουαρίου, δημοσιοποιώντας και το «απαραίτητο» teaser το οποίο αποτυπώνει μια διαφορετική όψη της νέας πρότασης που θα πάρει την μορφή ενός τετράθυρου fastback με χαρακτηριστικά γοητευτική όσο και clean-cut, σουηδική αισθητική.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουν δηλώσει, στελέχη της Polestar κατά το πρόσφατο παρελθόν, το 2 θα αναλάβει να οδηγήσει ένα βήμα μακρύτερα

τον σχεδιαστικό κώδικα της Polestar καθώς, το νέο μοντέλο θα θυμίζει πολύ λιγότερο Volvo σε σχέση με το Polestar 1.

Ανεξαρτήτως αισθητικής, το Polestar 2, θα βρεθεί από πλευράς μεγέθους αλλά και τιμής απέναντι σε μοντέλα όπως το Tesla Model 3, όντας αρκετά μικρότερο και πολύ πιο προσιτό από το ήδη γνωστό, πρώτο δημιούργημα της σουηδικής φίρμας το οποίο ακούει στην ονομασία Polestar 1 και αποτελεί ένα plug-in υβριδικό coupe 600 ίππων με εκκεντρικά χαρακτηριστικά.

Για την ακρίβεια, όπως έχει ήδη αποκαλύψει ο επικεφαλής της Polestar, Thomas Ingenlath, το Polestar 2 θα ξεκινά από τα 40.000 ευρώ στοχεύοντας στο ίδιο κοινό με το Tesla Model 3.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, όπως είναι ήδη γνωστό, το δεύτερο μοντέλο της Polestar θα αξιοποιήσει την μικρή αρχιτεκτονική της Volvo, CMA, στην ηλεκτρική παραλλαγή της. Αυτό σημαίνει ότι η ισχύς του η οποία, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, αναμένεται να φτάνει τους 400 ίππους θα προέρχεται αποκλειστικά από ηλεκτρικά μοτέρ.

Την τροφοδοσία τους θα αναλαμβάνουν συστοιχίες ιόντων λιθίου με απόδοση αρκετή για να εξασφαλίζουν στο σουηδικό μοντέλο αυτονομία που θα υπερβαίνει τα 480 χλμ.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα του μοντέλου, αφού αποκαλυφθεί διαδικτυακά στις 27 Φεβρουαρίου, το Polestar 2 θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης στις 5 Μαρτίου με την προοπτική να περάσει στην παραγωγή από το β’ εξάμηνο του 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα