One Channel : Γιώργος Κώτσηρας (ΝΔ) και Ζέφη Δημαδάμα (ΚΙΝΑΛ) σχολιάζουν την επικαιρότητα

17:49 31/8/2019 - Πηγή: In.gr

Για την πολιτική επικαιρότητα μίλησαν στην εκπομπή Οne Line Weekend, o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κώτσηρας και το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα.

«Είναι ο πρώτος Σεπτέμβριος μετά από πολλά χρόνια όπου οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν λιγότερους φόρους και υποχρεώσεις προς το κράτος. Για εμάς αυτό είναι ο πυρήνας της κεντρικής μας πολιτικής. Η μείωση των φόρων είναι σημαντική. Θα πάρει μπροστά η αγορά, θα προσελκύσουμε επενδύσεις» τόνισε ο κ. Κώτσηρας και συμπλήρωσε πως «για παράδειγμα, δε

νομίζω ότι έβαλε κανείς στην προηγούμενη κυβέρνηση το μαχαίρι στο λαιμό, ούτως ώστε να έχει τόσο υψηλή φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες. Ήταν καθ’ ομολογία τους μια πολιτική στόχευση, υποτίθεται για να βοηθήσουν τους πιο αδύναμους, αλλά εντέλει, έπληξαν τη μεσαία τάξη και δεν βοήθησαν και τα πιο αδύναμα στρώματα».

«Οτιδήποτε ενισχύει τους πολίτες, θα το στηρίξουμε. Ωστόσο μόνο η μείωση της φορολογίας, είναι αποσπασματικό μέτρο. Δεν θα φέρει την ανάπτυξη. Εκκρεμούν, κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμοί κλπ. Το θέμα είναι να δούμε πως θα γίνει πιο ανταγωνιστική η χώρα μας. Επιπλέον, εμείς ακόμα λέμε και πιστεύουμε ότι πρέπει να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα» επεσήμανε η κ. Δημαδάμα.

«Η κυβέρνηση έχει μια ετοιμότητα, αλλά εμείς έχουμε βρει πολλά πράγματα που χρειάζονται βελτίωση» συμπλήρωσε.

Για την εισαγωγή στη Βουλή νομοσχεδίων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τακτική που η ΝΔ ως αντιπολίτευση στηλίτευε, ο κ. Κώτσηρας σημείωσε πως «πρέπει να δούμε ξεχωριστά το κάθε νομοσχέδιο. Κλείναμε τρύπες με γρήγορο τρόπο επ’ ωφέλεια των Ελλήνων πολιτών. Όπως το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα, όπου όσο καθυστερούσαμε να το ψηφίσουμε, πληρώναμε πρόστιμο στην ΕΕ, αλλά και το νομοσχέδιο για τις άδειες οδήγησης. Είχαν παραλύσει οι σχολές οδηγών ένα χρόνο τώρα».

«Θα μπορούσαμε τα εργασιακά ζητήματα να τα δούμε μαζί, να βελτιώσουμε την κατάσταση. Και να καταλάβουν και οι πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει» τόνισε από την πλευρά της η κ. Δημαδάμα. «Πρέπει να είμαστε ακριβείς με τους δημοκρατικούς θεσμούς» κατέληξε το στέλεχος της αντιπολίτευσης.

Αμφότεροι σχολίασαν το άρθρο του Κώστα Σημίτη στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», ο οποίος μίλησε για συναίνεση στα εθνικά θέματα.

Πηγή: Onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα