MG X-Motion 2020: Η ευρωπαϊκή πορεία ενός κινεζικού SUV

15:48 16/1/2019 - Πηγή: In.gr

Φωτογραφίες: Automedia

Πριν περίπου ένα χρόνο, η αναγεννημένη και πλέον κινεζικών συμφερόντων MG, παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου ένα πρωτότυπο SUV με την ονομασία X-Motion και το οποίο θα αποτελούσε την SUV ναυαρχίδα της φίρμας.

Όπως όλα δείχνουν το εν λόγω SUV βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης, πραγματοποιώντας δοκιμές σε σκανδιναβικό

έδαφος αν και σύμφωνα με τις συνήθειες της «νέας» MG, αρχικό του προορισμό θα αποτελέσει η αγορά της Κίνας.

Ανεξαρτήτως στόχευσης, η νέα του εμφάνιση δίνει μια σαφή εικόνα του σχεδιασμού του ο οποίος έχει προκύψει από το σχεδιαστικό κέντρο που διατηρεί ακόμα η MG σε βρετανικό έδαφος.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, στην προκειμένη περίπτωση το δοκιμαστικό πρωτότυπο εφοδιάζεται με δίλιτρο turbo κινητήρα με απόδοση 221 ίππων ο οποίος προέρχεται από το RX8 της Roewe η οποία ανήκει επίσης στην κινεζική SAIC όπως και η «νέα» MG.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς ή προαιρετικά και στους τέσσερις.

Με δεδομένη την εμφάνισή του σε ευρωπαϊκό έδαφος, το SUV της MG θα κάνει την εμφάνισή του αργά ή γρήγορα στη γηραιά ήπειρο, ωστόσο αυτό θα συμβεί αφού λανσαριστεί στην Κίνα κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός του 2019 και ενδεχομένως με διαφορετικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τους κινητήρες και τον εξοπλισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα