«Lockdown» για το σύνολο των βιομηχανικών μονάδων της Toyota στην Ευρώπη

17:33 18/3/2020 - Πηγή: In.gr

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργίας για το εργοστάσιο της Valenciennes στη Γαλλία, ως συνέπεια των μέτρων περιορισμού που ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση, η Toyota αποφάσισε να επεκτείνει το μέτρο της διακοπής της παραγωγής στα εργοστάσιά της σε όλη την Ευρώπη «μέχρι νεωτέρας», προκειμένου να εμποδιστεί η περαιτέρω εξάπλωση του κωρονοϊού.

Η απόφαση ισχύει τόσο για τα εργοστάσια που κατασκευάζουν αυτοκίνητα

όσο και για τις μονάδες που επιφορτίζονται με την παραγωγή κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης.

Αναλυτικότερα, η απόφαση αφορά έξι εργοστάσια σε ισάριθμες χώρες ως εξής:

Γαλλία, Valenciennes. Το εργοστάσιο κατασκευάζει το Yaris και είναι η πρώτη βιομηχανική μονάδα της Toyota που ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω κωρονοϊού.

Μεγ. Βρετανία, Burnaston και Deeside. Το πρώτο κατασκευάζει Corolla και το δεύτερο κινητήρες και πρόκειται να αναστείλουν τη λειτουργία τους από το βράδυ της 18ης/3/2020.

Τσεχία, Kolin. Η Toyota διατηρεί κοινοπραξία με τον όμιλο PSA στο Kolin. Η παραγωγή πρόκειται να σταματήσει την Πέμπτη 19/3.

Τουρκία, Sakarya. Το εργοστάσιο της Sakarya συναρμολογεί το C-HR και πρόκειται να αναστείλει τη λειτουργία του από το προσεχές Σάββατο.

Πολωνία, Walbrzych, Jelcz-Laskowice. Ο ιαπωνικός όμιλος διαθέτει δύο εργοστάσιο σε πολωνικό έδαφος σε Walbrzych και Jelcz-Laskowice τα οποία κατασκευάζουν κιβώτια e-CVT και υβριδικά κινητήρια σύνολα, αντίστοιχα, και τα οποία θα αναστείλουν τη λειτουργία τους από την Τετάρτη 18/3.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή της, η Toyota προέβη στο συγκεκριμένο μέτρο λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να εμποδιστεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού αλλά και των προβλημάτων σε επίπεδο εφοδιασμού.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες εκφάνσεις της δραστηριότητάς της στην Ευρώπη, θα εξεταστούν με βάση το τι ισχύει σε κάθε χώρα, ωστόσο όπως επισημαίνεται θα διατηρήσει ανοιχτά τα εξουσιοδοτημένα service τα οποία θα εξακολουθεί να εφοδιάζει με ανταλλακτικά προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα, διασφαλίζοντας ότι η συντήρηση και η επισκευή των αυτοκινήτων θα εξακολουθήσει κανονικά.

Επίσης, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα διατηρήσει βάρδιες ασφαλείας στα εργοστάσια υπό αναστολή λειτουργίας καθώς, όπως υπογραμμίζεται, θα πρέπει να «διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση αλλά και η μελλοντική συνέχιση των δραστηριοτήτων και η υποδοχή των νέων projects».

Keywords
Τυχαία Θέματα