Τσίπρας στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σε βέρτιγκο, εμείς στον δρόμο δίπλα στους πολίτες

12:26 4/12/2019 - Πηγή: In.gr

Σε δύο άξονες κινήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: η κυβέρνηση είναι ανίκανη να χειριστεί μεγάλα θέματα και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να «σηκώσουν τα μανίκια» για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

«Κυβέρνηση σε βέρτιγκο»

Πυρά κατά της κυβέρνησης για το αλαλούμ με το πάγωμα

των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτιγκο» και την κάλεσε να συνέλθει, καθώς πρόκειται για χειρισμούς σε κρίσιμα εθνικά θέματα.

«Είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με «πάγωμα» των ΜΟΕ με την Τουρκία μία ημέρα πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, που διαψεύσθηκαν λίγη ώρα αργότερα από άλλες πηγές που αρνήθηκαν ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

«Ποιος αποφασίζει αν θα παγώσουν ή όχι τα ΜΟΕ; Υπάρχουν αρμόδια κυβερνητικά όργανα;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης της χώρας».

Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τις διαρροές για το πάγωμα των ΜΟΕ προκειμένου να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι δεν έχει στρατηγική και πως υπάρχει ασυνεννοησία μεταξύ των υπουργών.

Ο ίδιος δεν δίστασε να προχωρήσει ένα βήμα πάρα πέρα για να συγκρίνει τη δική του διακυβέρνηση με τη νυν κυβέρνηση και να καταλήξει στο συμπέρασμα: «Δεν δώσαμε ποτέ την εικόνα ασυντόνιστης κυβέρνησης, αυτοί δίνουν την εικόνα ανικανότητας».

«Υπάρχει πρωθυπουργός;»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα του προσφυγικού για να εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της, για να επισημάνει κυρίως ότι επί δικής του κυβέρνησης «που βρισκόταν σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας» και με «ροές των 5.000 προσφύγων την ημέρα» και με «την Τουρκία σε όξυνση μετά το πραξικόπημα».

«Υπάρχει πρωθυπουργός;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «μπάχαλο».

Κατηγόρησε, δε, τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά για «βόλεμα ημετέρων» αναφερόμενος στην περίπτωση του 85χρονο διοικητή νοσοκομείου και στην ανακρίβεια σχετικά με το διδακτορικό του κ. Διαματάρη.

Ο πρωθυπουργός προχωρά «ετσιθελικά»  σε όλα είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «»Έτσι θέλω – έτσι κάνω, γιατί μπορώ» είναι το μότο του πρωθυπουργού. Και μπορεί γιατί έχει επιβάλει σιωπητήριο στην 4η εξουσία» υποστήριξε.

Κράτος – οδοστρωτήρας των εργασιακών δικαιωμάτων

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για κράτος – οδοστρωτήρα σε ό,τι αφορά τα εργασιακά και υποστήριξε ότι πρόκειται για το «πράσινο φως» σε ασυδοσίες των επιχειρηματιών.

«Το θέμα είναι τι πρέπει να κάνουμε εμείς απέναντι στη θεσμοποίηση της ανομίας» σημείωσε μεταξύ άλλων, ενώπιον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ψήφο των αποδήμων

Για το νομοσχέδιο σχετικά με την ψήφο των αποδήμων, τόνισε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η συζήτηση και σημείωσε ότι εξαρχής ήταν το μόνο κόμμα που είχε πρόταση και ήταν η πρόταση της αρμόδιας επιτροπής, ως απόδειξη ότι η κυβέρνηση φορούσε την φανέλα της εθνικής και όχι κομματική.

Κατά την άποψη του κ. Τσίπρα, ούτε η ομογένεια είναι ευχαριστημένη από το νομοσχέδιο. Σημείωσε, δε, ότι δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και ζήτησε αλλαγές στο νομοσχέδιο.

«Να είμαστε 86 ασπίδες»

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές του να είναι ασπίδες των δικαιωμάτων των πολιτών και τους κάλεσε να εντείνουν τις προσπάθειές τους μέσα στη Βουλή, αλλά και τον αγώνα έξω από το κοινοβούλιο, δίπλα στους εργαζόμενους που πλήττονται, τους φοιτητές που βλέπουν την αυταρχικότητα της κυβέρνησης.

«Αγωνας μέσα στη Βουλή, αγώνας και έξω από τη Βουλή για να ξαναγίνουμε η ελπίδα εκείνων που μας στήριξαν στο παρελθόν και απογοητεύονται τώρα από την κυβέρνηση. Έχουμε διπλό αγώνα, αλλά θα είναι και η χαρά διπλή όταν θα δούμε νέα πλειοψηφία να διαμορφώνεται με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν η χώρα θα έρθει ξανά στην σωστή πλευρά της Ιστορίας. Καλούς αγώνες» κατέληξε, καταχειροκροτούμενος ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα