Karaoke Night: Στοχεύοντας στο μαζί

13:19 24/11/2018 - Πηγή: In.gr

Τι μπορεί να συνδέει ένα παζλ με τη φωτογραφία μίας τίγρης με τον Γιάννη Πάριο, τον Steve Wonder, τους Abba, την Αλέκα Κανελλίδου; Την απάντηση θα τη βρείτε – ή καλύτερα θα την βιώσετε – στο Karaoke Night, μία άκρως διασκεδαστική και διαδραστική performance που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ στο θέατρο Φούρνος,

κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Τι είναι το “Karaoke Night”; Ένα παζλ των κοινών μας αναμνήσεων, όπως αυτές φιλτράρονται μέσα από τραγούδια που έχουν γράψει στη συλλογική μας μνήμη. Η ιδέα της performance εκκινεί από το γεγονός ότι κάθε τραγούδι δεν είναι απλά ένα τραγούδι. Κάτι σηματοδοτεί για τον καθέναν μας, κάποια προσωπική ιστορία κρύβει από πίσω του, μία συγκεκριμένη στιγμή μας φέρνει αυτόματα στο νου… Κι αυτό γίνεται αλογόκριτα. Πηγαία. Με μία ξεχωριστή συγκινησιακή δύναμη.

Αυτές οι αναμνήσεις λοιπόν που πυροδοτούνται από τα τραγούδια, αν και άκρως προσωπικές, αποτελούν κι ένα κομμάτι της κοινής μας ιστορίας. Όσα ζήσαμε, όσα μοιραστήκαμε σαν γενιά, σαν κοινωνία, σαν άνθρωποι… Γι’ αυτό και τα τραγούδια ενώνουν. Και η μεγαλύτερη αξία τους είναι όταν τα τραγουδάμε μαζί.

Σε αυτό το «μαζί» στοχεύει και η performance “Karaoke Night”. Δύο ηθοποιοί, η Όλγα Ποζέλη και ο Λάμπρος Παπαγεωργίου, στέκονται ενώπιον μας και μοιράζονται μαζί μας θραύσματα από προσωπικές τους μνήμες και ιστορίες. Όσα έχουν χαράξει στο μυαλό τους ζωγραφίζοντας μία ολόκληρη εποχή. Από τη Μεταπολίτευση μέχρι τη δεκαετία του ’90… Συνθήματα, καυγάδες, πολιτικά μηνύματα, βρισιές στο γήπεδο, αδιέξοδοι έρωτες… Όλα έχουν τη θέση τους σε αυτό το παζλ. Και κυρίως τα τραγούδια. Τα τραγούδια που μας καλούν να τα τραγουδήσουμε μαζί τους. Από τη θέση μας. Χωρίς φόβο, αλλά με όσο πάθος θέλουμε, καθώς μία οθόνη στο πίσω μέρος της σκηνής δείχνει τους στίχους όπως ακριβώς συμβαίνει στο karaoke.

Μόνο που μαζί με τους στίχους η οθόνη δείχνει και πλάνα από εικόνες γνώριμες σε όλους μας. Εικόνες που ενισχύουν αυτό το «μαζί», αυτή την αφύπνιση της κοινής μας μνήμης που μας φέρνει πιο κοντά. Στο “Karaoke Night” νιώθεις τις αναμνήσεις να σε κεραυνοβολούν. Κι όσο σκόρπιες κι αν φαίνονται στην αρχή, σιγά σιγά βρίσκουν τη θέση τους στο παζλ. Το δικό σου παζλ και το παζλ του διπλανού σου. Που τελικά δεν διαφέρουν και πολύ…

Μία performance με πολύ χιούμορ, έντονη διάδραση, άφθονη μουσική, αγαπημένα τραγούδια, στιγμές που σε κάνουν να αναπολείς τα περασμένα… Μία άκρως χορταστική και διασκεδαστική εμπειρία με δύο ηθοποιούς – perfomers που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και με ζηλευτή ενέργεια μας καλούν να αφήσουμε στην άκρη τους δισταγμούς μας και να ζήσουμε αυτό το ταξίδι στο κοινό μας παρελθόν. Να το ζήσουμε… μαζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα