H Wonder Woman τα βάζει με τον Νετανιάχου

18:10 12/3/2019 - Πηγή: In.gr

H ισραηλινή ηθοποιός Γκαλ Γκαντότ, γνωστή για τον ρόλο της ως Wonder Woman, τοποθετήθηκε υπέρ της ενότητας του πληθυσμού των Ισραήλ σε αντίθεση με τις δηλώσεις-φωτιά του ισραηλινού πρωθυπουργού ενάντια στους Παλαιστίνιους.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με την προεκλογική δήλωση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι το Ισραήλ αποτελεί πατρίδα μόνο των Εβραίων και «όχι όλων των κατοίκων του», αποκλείοντας έτσι τους Άραβες που αποτελούν περίπου το 20% του πληθυσμού του Ισραήλ.

Αυτή

η δήλωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ροτέμ Σιλά, ισραηλινής παρουσιάστριας και μοντέλου. Η Σιλά έγραψε στο Instagram: «Τι πρόβλημα υπάρχει με τους Άραβες; Πότε επιτέλους κάποιο μέλος αυτής της κυβέρνησης θα πει στον λαό ότι το Ισραήλ ανήκει σε όλους τους πολίτες του και ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι»;

View this post on Instagram

הערב בתשע! גמר הכוכב הבא לאירוויזיון תודה ענבלי אהובה על שמלה היסטרית ולפדני על התכשיטים @inbaldrorofficial @padaniofficial @reuvencohen @asafbabo @yanivzada

A post shared by Rotem Sela (@rotemsela1) on Feb 12, 2019 at 10:38am PST

Η «Wonder Woman» Γκαλ Γκαντότ πήρε θέση υπέρ της φίλης της Ροτέμ Σιλά. Αν και η ηθοποιός δεν συνηθίζει να τοποθετείται πολιτικά, χαρακτήρισε τη Σιλά «έμπνευση για όλους».

Η Γκαντότ έγραψε στο Instagram τον βιβλικό στίχο «Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν» και συμπλήρωσε: «Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι δεξιός ή αριστερός, Εβραίος ή Αραβας, κοσμικός ή θρησκευόμενος. Είναι ζήτημα διαλόγου για την ειρήνη, την ισότητα και τον αλληλοσεβασμό».

View this post on Instagram

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot) on Aug 15, 2018 at 8:33am PDT

View this post on Instagram

Loved working with @mario_sorrenti for this @revlon campaign!

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot) on Aug 29, 2018 at 2:06pm PDT

Ο πρωθυπουργός Νετάνιαχου πάντως έσπευσε να απαντήσει στη Ροτέμ Σιλά, εμμένοντας στη θέση του και υπενθυμίζοντάς της ότι τον περασμένο Ιούλιο η κυβέρνησή του πέρασε νομοσχέδιο που ορίζει ότι το Ισραήλ είναι εθνικό κράτος μόνο των Εβραίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα