Ferrari SP3JC: Η F12tdf σε νέες σχεδιαστικές περιπέτειες

16:48 30/11/2018 - Πηγή: In.gr

To Maranello αποκαλύπτει την τελευταία, one-off δημιουργία του που αυτή την φορά έχει ως αφετηρία την F12tdf και η οποία κατόπιν απαίτησης ενός, προφανώς αυξημένης επιρροής, πελάτη της Ferrari, απώλεσε την οροφή της και παραλλάζοντας πολλά από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της, ξανασυστήνεται ως ένα V12 Roadster για το οποίο οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της ιταλικής φίρμας χρειάστηκε να δουλέψουν δύο χρόνια.

Η SP3JC όπως ονομάζεται, διατηρεί μεν τις γνωστές αναλογίες με το χαρακτηριστικά μακρύ καπό και το κοντό πίσω τμήμα,

ωστόσο μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει ότι εκτός από την οροφή, οι σχεδιαστές της Ferrari δαπάνησαν αρκετό χρόνο, προκειμένου να αναπροσαρμόσουν την αισθητική της F12tdf.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μπροστινό τμήμα που δείχνει να ακολουθεί ένα πιο «χαμογελαστό» μοτίβο με τον τρόπο που είναι σχεδιασμένο ενώ έχουν προστεθεί και δύο πιο διακριτές εισαγωγές αέρα.

Παράλληλα, πλέον ο κινητήρας είναι ορατός μέσω δύο διάφανων πάνελ στο καπό ενώ οι χαρακτηριστικοί θόλοι με τους αεραγωγούς έχουν επίσης ανασχεδιαστεί πλήρως επηρεάζοντας αναλόγως και τις πλευρικές επιφάνειες που είναι σμιλεμένες με λιγότερες πτυχώσεις.

Tη διαφοροποιημένη εικόνα συμπληρώνει ένα σετ roll hoops πίσω από τα καθίσματα, ενώ τα συνήθη μονά φωτιστικά σώματα της F12tdf αντικαθίστανται από νέα διπλά φώτα. Το δε πίσω τμήμα με τις οριζόντιες γραμμώσεις και την πολλή διαφορετική προσέγγιση στις αναλογίες και τα ποσοστά πλαστικού και μετάλλου μάλλον δεν θυμίζει σε τίποτα το μοντέλο στο οποίο βασίζεται.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι χαρακτηριστικοί χρωματισμοί οι οποίοι ανήκουν στην παλέτα της Ferrari και έχουν εφαρμοστεί κατά τρόπο που να δίνουν επιπλέον αγωνιστικούς πόντους στην συνολική εμφάνιση της έκδοσης, και σύμφωνα με τις συστάσεις επεκτείνονται και στο εσωτερικό.

Εν ολίγοις, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς σχεδιαστικά η SP3JC, μάλλον λίγη σχέση έχει με την F12tdf κάτι που δεν ισχύει για τα μηχανικά της μέρη καθώς στα σπλάχνα της εξακολουθεί να φιλοξενείται ο V12 των 6,3 λίτρων με απόδοση 780 ίππων και 705 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με κιβώτιου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Αν και όπως συνηθίζει η Ferrari για τις one-off εκδόσεις δεν δημοσιοποιούνται προδιαγραφές, ωστόσο για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι η F12tdf επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 340 χλμ./ώρα, μεγέθη που η SP3JC δεν αναμένεται να αλλοιώσει παρά μόνο κατ΄ελάχιστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα