Comme des Garçons : Η νέα κολεξιόν του οίκου έχει θέμα την δυσαρμονία

08:21 26/10/2020 - Πηγή: In.gr

Στις αρχές της εβδομάδας, ο ιαπωνικός οίκος μόδας Comme des Garçons παρουσίασε στην έδρα του στο Τόκιο την κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021, με ένα show στο οποίο ο μικρός αριθμός προσκεκλημένων τήρησε αυστηρά τις επιβεβλημένες λόγω της πανδημίας αποστάσεις ασφαλείας. Και όλοι φορούσαν προστατευτικές μάσκες.

View this post on Instagram

CDG SS21 @salomon Sounds and Textures @calxvive

A post shared by Comme des Garcons (@commedesgarcons) on Oct 18, 2020 at 10:02pm PDT

Ο οίκος
μόδας ήταν λακωνικός ως προς την κολεξιόν.

Είπαν μόνο λίγα λόγια για το θέμα της σεζόν, το οποίο ήταν η δυσαρμονία. «Το ανθρώπινο μυαλό αναζητά πάντα αρμονία και λογική» ανέφεραν, σε ανακοίνωση. «Όταν υπάρχει στέρηση αρμονίας, όπου δεν υπάρχει λογική, όπου υπάρχει δυσαρμονία… προκύπτει μια πανίσχυρη στιγμή που μας οδηγεί να νιώσουμε μια εσωτερική αναστάτωση και ένταση… η οποία μπορεί να οδηγήσει στο να βρούμε μια θετική αλλαγή και πρόοδο».

https://www.instagram.com/p/CGgxavJMSwu/

Όπως σημειώνει το AnOther και το ΑΠΕΜΠΕ, ενδέχεται αυτές οι λέξεις – και κατ’ επέκταση, αυτή η κολεξιόν – να αντιπροσωπεύει την αντίδραση της Rei Kawakubo, της διευθύντριας δημιουργικού στον οίκο, στα όσα συμβαίνουν τη φετινή χρονιά, χρονιά που στερείται αρμονίας και λογικής – αλλά που μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγή και πρόοδο.

View this post on Instagram

CDG SS21 #dissonance

A post shared by Comme des Garcons (@commedesgarcons) on Oct 18, 2020 at 8:33pm PDT

View this post on Instagram

CDG SS21 Thank you @juliendys #CalxVive @salomon

A post shared by Comme des Garcons (@commedesgarcons) on Oct 18, 2020 at 9:42pm PDT

Αυτό το συναίσθημα αντανακλάται στις κρεασιόν μέσω χρήσης «απρόσμενων» και αντιτιθέμενων μεταξύ τους υλικών, που παντρεύονται με ασυνάρτητους τρόπους. Λουσμένα με κόκκινο φως – το οποίο υπαινίσσεται αναταραχή – τα υλικά αυτά περιλαμβάνουν PVC, μπατίκ Μίκι Μάους και μοτίβα με πουά. Υλικά που παραπέμπουν στο χάος, αλλά δηλώνουν και παιγνιώδη διάθεση.

Γεύση του show μπορεί κανείς να πάρει στον σύνδεσμο
Keywords
Τυχαία Θέματα