Beirut Re-Store: Φωτογράφοι και σχεδιαστές συγκεντρώνουν οικονομική βοήθεια για τη Βηρυτό

08:01 9/10/2020 - Πηγή: In.gr

Μετά τη φονική έκρηξη στο κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου τον περασμένο Αύγουστο, δημιουργήθηκε το Beirut Re-Store σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για όσους έχουν ανάγκη μετά την καταστροφή.

Μέσω της online πλατφόρμας πώλησης έργων τέχνης και ντιζάιν 100 δημιουργών, σχεδιαστών και καλλιτεχνών επιδιώκεται η χρηματοδότηση μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται για την άμεση παροχή βοήθειας και μακροπρόθεσμα
την ανάκαμψη της Βηρυτού.

An online store that exists to benefit Lebanese people https://t.co/e8pHgKGyoU

— COOL HUNTING® (@coolhunting) October 6, 2020

Στο e-store περιλαμβάνονται μοναδικές και περιορισμένης έκδοσης φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, ενδύματα, κοσμήματα, εκδόσεις, αντικείμενα και άλλα, οι τιμές των κυμαίνονται από 10 έως 15.000 αγγλικές λίρες (περίπου 14 – 24.000 δολάρια ΗΠΑ).

Όλα προέρχονται από δωρεές αναδυόμενων και γνωστών ονομάτων απ’ όλους τους δημιουργικούς κλάδους . Στα ονόματα περιλαμβάνονται οι Jonathan Anderson, John Pawson, Harley Weir, Gavin Turk, Nicolas Jaar, Tyrone Lebon και άλλοι.

Beirut Re-Store features contributions from the likes of Jamie Hawkesworth, Jonathan Anderson, Rafael Pavarotti and many more https://t.co/FMBcucf0s7

— AnOtherMagazine (@AnOtherMagazine) October 5, 2020

Το Beirut Re-Store, είναι μια πρωτοβουλία των Γαλλο-Λιβανέζων αδερφών, Laura και Sophie Tabet και θα διαρκέσει έως τις αρχές Ιανουαρίου 2021, με το 100% των εσόδων να διατίθενται σε όσους εργάζονται στη Βηρυτό.

Στον κατάλογο των μη κυβερνητικών οργανώσεων που θα ενισχυθούν είναι ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου, η Τράπεζα Τροφίμων του Λιβάνου και οι Beit El Baraka, Arcenciel και Ya Byout Beirut.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν επίσης οι Ulysse Sabbagh, Flavie Audi και Emilie Kareh.

Στο τέλος Οκτωβρίου στο Beirut Re-Store θα διατεθούν προς πώληση δημιουργίες οίκων μόδας, όπως Dior, Alaïa, Jean Paul Gaultier, Asai, Supriya Lele, and Heron Preston σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Creatives For Lebanon (Δημιουργοί για τον Λίβανο).

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα