Audi RS6 GTO: Φόρος τιμής

14:54 11/11/2020 - Πηγή: In.gr

Το ακρωνύμιο GTO παραπέμπει κυρίως σε προτάσεις από το Maranello και ιδίως στην θρυλική και άκρως συλλεκτική 250 GTO. Ωστόσο, η Ferrari δεν έχει την αποκλειστικότητα χρήσης του Gran Tursimo Omologata μιας και υπήρξαν πάμπολλες φίρμες και όχι μόνο ευρωπαϊκές, που αξιοποίησαν τα συγκεκριμένα διακριτικά.

Στην περίπτωση της Audi παραπέμπουν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στο 90

Quattro IMSA GTO το οποίο και ανέλαβε να αναδημιουργήσει στο σήμερα η ομάδα μαθητευόμενων του Neckarsulm υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία του επικεφαλής σχεδιασμού της Audi, Mark Lichte.

To project αποτελεί μέρος των εορτασμών για τα 40 χρόνια Quattro στο πλαίσιο των οποίων έχει δημιουργηθεί επίσης η ειδική διθέσια έκδοση του TT RS με τα διακριτικά 40 Years of Quattro η οποία στη Γερμανία διατίθεται από τις 114.400 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το RS6 GTO, από τους λευκούς-κόκκινους χρωματισμούς του αμαξώματος, τις λευκές ζάντες και την πλευρική απόληξη της εξάτμισης, η αναδημιουργία των μαθητευόμενων της Audi μένει απολύτως πιστή στο τετρακίνητο αγωνιστικό των 700 ίππων.

Ανάλογη πιστότητα επιδεικνύει και η προσέγγιση στο εσωτερικό όπου τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί προς όφελος της τοποθέτησης ενός κλωβού ασφαλείας ενώ τα μπροστινά ακολουθούν τις τελευταίες προδιαγραφές καινοτομίας, όντας κατασκευασμένα από ανθρακόνημα ενώ επωφελούνται από αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας έξι σημείων στήριξης.

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι κατά πόσο η Audi έχει περισσότερα σχέδια για το συγκεκριμένο πρωτότυπο ή θα παραμείνει στο στάδιο της ψηφιακής απεικόνισης.

Σε ό,τι αφορά το αρχέτυπο 90 Quattro IMSA GTO, αξιοποιούσε έναν παραδοσιακά  πεντακύλινδρο κινητήρα 2,2 λίτρων με μεγάλη τουρμπίνα ΚΚΚ αποδίδοντας 700 ίππους και 720 Nm ροπής. Το σύνολο συμπλήρωνε η παρουσία ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων και φυσικά το σύστημα τετρακίνησης quattro, εξασφαλίζοντας στο αγωνιστικό μοντέλο τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφωνόταν σε 310 χλμ./ώρα.

Για την ιστορία το συγκεκριμένο αγωνιστικό είχε εξελιχθεί για τη διοργάνωση IMSA το 1989 με τη διαφορά ότι η Audi δεν ήταν έτοιμη εγκαίρως χάνοντας τους πρώτους δύο αγώνες στην Daytona και το Sebring. Παρ΄όλα αυτά το Quattro 90 κατάφερε να κερδίσει 7 από τους συνολικά 13 αγώνες, το οποίο όμως δεν στάθηκε αρκετό για να νικήσει στη διοργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα