Audi A4 2020: Νέοι κανόνες

18:18 15/5/2019 - Πηγή: In.gr

Έχοντας ήδη, από τις αρχές Μαΐου, αποκαλύψει τις ανανεωμένες, εκδοχές των ισχυρότερων εκδόσεων του, S4 και S4 Avant οι οποίες επωφελούνται από TDI μοτέρ και ήπια υβριδική τεχνολογία, η Audi προχωρά στα αποκαλυπτήρια και των υπόλοιπων εκδόσεων της γκάμας του μεσαίου της, ανανεωμένου μοντέλου το οποίο, πέραν από τις αισθητικές και τις εξοπλιστικές αναβαθμίσεις, δίνει ακόμα περισσότερη έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, ενισχύοντας την παρουσία

υβριδικής τεχνολογίας στις επιλογές του.

Ξεκινώντας από την εξωτερική του εμφάνιση, το ανανεωμένο A4 το οποίο σημειωτέον αποκαλύπτεται στο σύνολο των εκδόσεων αμαξώματος στις οποίες είναι διαθέσιμο (Sedan, Avant και Allroad) αποκτά μια δυναμικότερη εμφάνιση χάρη στην επαναπροσέγγιση του συνόλου των σχεδιαστικών του χαρακτηριστικών επί το αθλητικότερο.

Οι πιο ορατές αλλαγές έχουν συντελεστεί στην όψη του όπου η φαρδύτερη και χαμηλότερα τοποθετημένη γρίλια σε συνδυασμό με τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας matrix LED με τα χαρακτηριστικά κάθετα στοιχεία και τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, προσδίδουν στο ανανεωμένο Α4 μια σαφώς πιο επιθετική και σπορ υπόσταση.

Αντιστοίχως ισχύει και για το πίσω τμήμα όπου τα φωτιστικά σώματα απηχούν το μοτίβο των μπροστινών ενώ ανασχεδιασμένος είναι και ο προφυλακτήρας συντείνοντας σε μια συνολικά στιβαρότερη εικόνα ανεξαρτήτως έκδοσης. Από την αισθητική επαναπροσέγγιση εξαίρεση δεν αποτελούν τα «πλευρά» του Α4 καθώς οι πλευρικές μεταλλικές επιφάνειες έχουν «ξαναγραφτεί» κατά τρόπο που θυμίζουν το νέο Α1 Sportback και τον αδιαμφισβήτητο σπορ χαρακτήρα του.

Οι αλλαγές στη σχεδίαση, εκτός από την αισθητική έχουν παραλλάξει ελαφρώς και τις διαστάσεις του, καθώς το ανανεωμένο Α4 έχει αυξήσει το πλάτος του κατά 0,5 εκ. και το μήκος του κατά 2,2 εκ. σε σχέση με τη σημερινή εκδοχή του. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της έκδοσης Allroad αυξάνεται επίσης κατά επιπλέον 3,5 εκ. και η απόσταση από το έδαφος.

Επιπλέον, η πιο περιπετειώδης έκφραση της γκάμας του Α4 αυξάνει και το μήκος των μετατροχίων της κατά 0,6 εκ. μπροστά και κατά 0,4 εκ. πίσω.

Στοχευμένες με γνώμονα τα ολοένα αυξανόμενα gadget ζητούμενα της εποχής έχουν υλοποιηθεί και στο εσωτερικό του με προεξάρχουσα την μεγαλύτερη οθόνη του infotainment η οποία έχει πλέον διαγώνιο 10,1 ιντσών, υπόσχεται υψηλότερη ευκρίνεια και είναι αφής οδηγώντας στην κατάργηση του περιστροφικού διακόπτη που βρισκόταν στην κεντρική κονσόλα, προς όφελος ενός μικρού αποθηκευτικού χώρου που παίρνει την θέση του.

Ανασχεδιασμένα είναι και τα γραφικά του Virtual Cockpit που προσφέρει τη δυνατότητα συνδυασμού του με head-up display ενώ, ως συνήθως προσφέρεται μια μακρά και περαιτέρω διευρυμένη λίστα επιπλέον επιλογών για την περαιτέρω διαφοροποίηση και εξατομίκευση του εσωτερικού.

Μακράν σημαντικότερες είναι οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί κάτω από το καπό του ανανεωμένου A4 καθώς, πλέον, με εξαίρεση τις diesel εκδόσεις 40 και 50 TDI με μοτέρ 2,0 και 3,0 λίτρων αντίστοιχα και απόδοση 190 και 230 ίππους, όλες οι υπόλοιπες επωφελούνται πλέον από ήπια υβριδική τεχνολογία με σαφή οφέλη σε επίπεδο εξοικονόμησης καυσίμου αλλά και σε ό,τι αφορά την λειτουργία.

Αναλυτικότερα, πλην των παραπάνω diesel εκδόσεων, το Α4 προσφέρεται συνολικά σε έξι εκδόσεις κινητήρα με ισχύ από 150 έως 244 ίππους, oι οποίες επωφελούνται από επικουρικό ηλεκτρικό σύστημα 12 Volt και ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή, τεχνολογίες που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Audi περιορίζουν την κατανάλωση καυσίμου κατά 0,3 λίτρα/100 χλμ. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της κορυφαίας έκδοσης S4 TDI, με diesel μοτέρ ισχύος 347 ίππων και 700 Nm, η ισχύς του ήπιας υβριδικής τεχνολογίας συστήματος ανεβαίνει στα 48 Volt.

Σύμφωνα με τις συστάσεις οι παραγγελίες για το σύνολο της γκάμας εκδόσεων του ανανεωμένου Α4 θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο με εφαλτήριο για τη γερμανική αγορά τα 35.900 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα