Aστον Βίλα : Από τον υποβιβασμό, στα χνάρια της Λέστερ προς το «θαύμα» (pics & vids)

08:47 21/10/2020 - Πηγή: In.gr

Ήταν 26 Ιουλίου. Το αποτέλεσμα στο «Emirates» ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Γουότφορντ έκρινε την παραμονή δύο ομάδων στη Premier League. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν τη νίκη για την εξασφάλισή τους στη κατηγορία, όμως το τελικό 3-2 υπέρ των «κανονιέρηδων», τους έριξε στη Championship.

Σε ένα άλλο γήπεδο του Λονδίνου, ξεσπούν πανηγυρισμοί. Η Άστον Βίλα έχει αποσπάσει ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της Γουέστ Χαμ και όλοι οι παίχτες της είναι γύρω από ένα ακουστικό. Την στιγμή της λήξης, άπαντες κάνουν σαν μικρά

παιδιά. Λες και πήραν το πρωτάθλημα. Ο Ντιν Σμιθ ξεφυσάει, ηρεμεί και αντιλαμβάνεται ότι οι μέρες του, στον πάγκο των «χωριατών» παίρνουν παράταση.

Σε λιγότερο από έξι μήνες, ο κόσμος του ποδοσφαίρου βλέπει μία άλλη ομάδα. Η Άστον Βίλα, από τις σίγουρες επιλογές για υποβιβασμό, γίνεται σύλλογος πρωταθλητισμού. Από την επίδειξη δύναμης επί της Φούλαμ, στην αδιανόητη επτάρα στη Λίβερπουλ και από εκεί, στο απόλυτο των νικών στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Οι «χωριάτες» διψάνε για… τίτλο (!) και αυτοί είναι οι λόγοι που την κάνουν να το πιστεύει.

WWWW

pic.twitter.com/vKN1weSQN3

— Aston Villa (@AVFCOfficial) October 18, 2020

Σταθερό σύστημα και ιδιαίτερος σχεδιασμός

Μπορεί ο προπονητής να είναι ο ίδιος από τον Οκτώβριο του 2018, όμως τα συστήματα που επέλεξε να δοκιμάσει κατά την διάρκεια της χρονιάς, μόνο σταθερά δεν ήταν. Ο Ντιν Σμιθ δοκίμασε συνολικά έξι διαφορετικές διατάξεις (!) στον αγωνιστικό χώρο μέσα στη σεζόν, με το 4-1-4-1 και το 4-3-3 να είναι τα συχνότερα. Η μη ύπαρξη του πλάνου, όπως αποδείχτηκε από το αποτέλεσμα, έκανε ζημιά στον αγγλικό σύλλογο.

Η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει διαφορετικά. Ο Άγγλος τεχνικός έχει δείξει ότι είναι ανάμεσα στο 4-3-3 και το 4-2-3-1, ωστόσο η λογική είναι ίδια. Ουσιαστικά σε όλα τα παιχνίδια, ο έμπειρος κόουτς έχει σταθερότητα σε αυτά που ζητάει από την ομάδα του και αυτό βγαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η Βίλα κατάφερε να κερδίζει τα παιχνίδια και όχι να περιμένει να τα χάνουν οι υπόλοιποι χάρη την επιθετικότητα αλλά και την προσοχή στα μετόπισθεν.

View this post on Instagram

Keywords
Τυχαία Θέματα
Aστον Βίλα, Λέστερ,Aston vila, lester