Aston Martin DB5 Goldfinger Edition: Βρετανική αναγέννηση
H αναγέννηση της αρχέτυπης JamesBondικής DB5 είναι γεγονός καθώς η Aston Martin έκανε τα αποκαλυπτήρια του πρώτου πιστού αντιγράφου του θρυλικού τετράτροχου που συνόδευε το Βρετανό πράκτορα στην ταινία Χρυσοδάκτυλος, φροντίζοντας να μιμηθεί μέχρι κεραίας τις… ψυχροπολεμικές προδιαγραφές της.
H παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 25 μονάδες καθεμία από τις οποίες βασίζεται στα αρχικά σχέδια της DB5 που βρέθηκε στο πλευρό του Sean Connery και φυσικά του μοντέλου της εποχής όπου και βασίστηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε αντίτυπο απαιτεί περίπου 4.500 εργατοώρες με δεδομένο ότι η πλειονότητα
Το ακόμα πιο ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ότι οι ρέπλικες ακολουθούν πιστά τις τεχνικές προδιαγραφές ενός αυτοκινήτου που πρωτοκυκλοφόρησε το 1963 αλλά ότι στην προκειμένη περίπτωση έχουν περιληφθεί χαρακτηριστικά όπως οι περιστρεφόμενες πινακίδες, η αλεξίσφαιρη προστατευτική ασπίδα, η αναδυόμενη πλήμνη των τροχών, ο εκτοξευτήρας λαδιού, ο πολιορκητικός κριός, το σύστημα που δημιουργούσε προπέτασμα καπνού καλύπτοντας τα ίχνη του χάρτινου ήρωα του Ian Fleming ενώ δεν λείπουν και δύο απομιμήσεις οπλοπολυβόλων που αναδύονται από τα φτερά.
Το παρών δίνουν ακόμα το ραντάρ, το χαρακτηριστικό μαύρο τηλέφωνο στην πόρτα του οδηγού, η… οπλαποθήκη κάτω από το κάθισμα ακόμα και το χαρακτηριστικό κόκκινο κουμπί στον επιλογέα ταχυτήτων το οποίο στην ταινία εκτόξευε το συνεπιβάτη.
Για την ιστορία και στην προκειμένη περίπτωση το κάθισμα του συνοδηγού όσο και ένα μέρος της οροφής μπορούν να αφαιρεθούν σε περίπτωση που οι εκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες του θέλουν να αναπαραγάγουν τις ένδοξες κινηματογραφικές στιγμές του 007.
Την επιμέλεια των παραπάνω χαρακτηριστικών είχε ο Chris Coubould ο οποίος θεωρείται γκουρού των ειδικών εφέ στον κινηματογράφο, έχοντας στο ενεργητικό του και τα ειδικά εφέ των τελευταίων 11 ταινιών με πρωταγωνιστή τον 007.
Επίσης, όλα τα παραπάνω gadgets πλην φυσικά των… οπλικών συστημάτων είναι πλήρως λειτουργικά, κάτι που σύμφωνα με τον Chris Coubould ήταν εξαιρετικά απαιτητικό μιας και στα κινηματογραφικά σετ χρησιμοποιούνται συνήθως διαφορετικά αυτοκίνητα με διαφορετικό εξοπλισμό ενώ στην προκειμένη περίπτωση, όλα τα gadgets έπρεπε να είναι απολύτως λειτουργικά σε ένα και μόνο αυτοκίνητο.
Σε ό,τι αφορά τα πιο γήινα χαρακτηριστικά της… χρυσοδάκτυλης Aston, όπως και η μακρινή πρόγονός της εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης με τριπλό καρμπυρατέρ και χωρητικότητα 4,0 λίτρων αποδίδοντας 290 ίππους.
Η ισχύς μεταδίδεται αποκλειστικά στον πίσω άξονα μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου πέντε σχέσεων και τη συνδρομή ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.
Την εικόνα συμπληρώνουν τα σερβόφρενα με δίσκους από χάλυβα, το τιμόνι που φυσικά στερείται υποβοήθησης ενώ η ανάρτηση ακολουθεί την ίδια διάταξη με την αρχέτυπη DB5 με ελατήρια και αντιστρεπτικές ράβδους μπροστά και ημιάκαμπτο άξονα με συνδέσμους Watt στους πίσω τροχούς για περισσότερη ευελιξία στην… καταδίωξη.
Σύμφωνα με τις συστάσεις της βρετανικής φίρμας η κατασκευή των 25 αντιτύπων θα ολοκληρωθεί στα τέλη της χρονιάς ενώ ήδη έχει γίνει η πρώτη παράδοση. Οι ιδιοκτήτες της θα καταβάλουν 2,75 εκατομμύρια στερλίνες ενώ σημειωτέον, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το απόκτημα τους στο δρόμο μιας και η ρέπλικα λόγω ακριβώς της ιδιαιτερότητας των gadgets που κουβαλά δεν είναι νόμιμη για χρήση στο δημόσιο οδικό δίκτυο.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ξεφύγαμε. Ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα κοροναϊού. 6 Ιουλίου
- Εκτακτο: Τσαβούσογλου για Αν. Μεσόγειο: Διάλογο με την Ελλάδα όπως κάναμε το 1976 για το Αιγαίο!
- Αττική: Μπέρδεψε την πρώτη με την όπισθεν και πάτησε άνθρωπο
- Tέλος για το «Αντελίνα χτύπα το κουδούνι»...
- Κορονοϊός: 43 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Υγειονομική βόμβα τα εισαγόμενα
- Ο Γιαννακόπουλος φωνάζει «παρών»: Ηχηρή μεταγραφή στον ΠΑΟ με πρώην άσο των Λέικερς
- Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό: Κατέληξε 83χρονη στο «Σωτηρία»
- Ανησυχία για την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων-36 εισαγόμενα-‘Επεσαν πρόστιμα για υπάιθρια γλέντια
- Γώγος: «Δεν πρέπει να μας ανησυχεί η αερόβια μετάδοση του κορωνοϊού»
- Στις 9 Ιουλίου καταβάλλονται τα αναδρομικά επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις In.gr
- Κωστής Μαραβέγιας: Οι αναμνήσεις από τον δάσκαλο του Ennio Morricone
- Σκέψεις για απαγόρευση πανηγυριών – Τι λέει στο MEGA η Γωγώ Τσαμπά
- «Ρώσικη ρουλέτα» οι οίκοι ανοχής στην Ελλάδα
- Η αντεπίθεση
- Μεταξύ κοροναϊού και απέλασης : Η τραγωδία των αιτούντων άσυλο στις ΗΠΑ
- Σπύρος Παπαδόπουλος: «Είπα ο καρκίνος τη δουλειά του και εγώ τη δική μου»
- LIVE : ΑΕΛ-Πανιώνιος
- Στις 9 Ιουλίου τα αναδρομικά επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών
- «Δίνουν τα χέρια Μπαρτσελόνα και Νεϊμάρ»
- Γώγος στο MEGA: Τι ισχύει για την αερόβια μετάδοση του κοροναϊού

- Τελευταία Νέα In.gr
- Aston Martin DB5 Goldfinger Edition: Βρετανική αναγέννηση
- LIVE: Η μάχη για την σωτηρία
- Α. Κουτσούμπας στο MEGA: Δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα όταν δίνεται άδεια για πανηγύρι
- Στο Ντουμπάι η επόμενη ομάδα του Μπαλοτέλι
- Γώγος στο MEGA: Τι ισχύει για την αερόβια μετάδοση του κοροναϊού
- Κοροναϊός: 43 νέα κρούσματα – Τα 36 εισαγόμενα, τα 20 από τη Σερβία [Γραφήματα]
- Κωστής Μαραβέγιας: Οι αναμνήσεις από τον δάσκαλο του Ennio Morricone
- LIVE : ΑΕΛ-Πανιώνιος
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το φυσικό ξανθιστικό που έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας -Ανοίγει τα μαλλιά σαν να έχεις κάνει ανταύγειες
- Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στη συνεδρία των «Δρόμων Ενέργειας»
- Θαύματα της Αγίας Ζώνης
- Γώγος στο MEGA: Τι ισχύει για την αερογενή μετάδοση του κοροναϊού
- Τροχαία: Ανακοίνωσε στατιστικά στοιχεία ατυχημάτων, παρεμβάσεις και κυκλοφοριακές αλλαγές
- Εισαγωγή του εταιρικού ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- ΣΥΡΙΖΑ: Η λίστα Πέτσα επιβεβαιώνει ότι τα χρήματα δόθηκαν στα ΜΜΕ χωρίς κανένα ουσιαστικό κριτήριο
- ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Η ΚΕΔ να αφήσει εκτός πινάκων τον κ. Κομίνη»
- Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Η κυβέρνηση πιέζει το ΚΙΝΑΛ για θετική ψήφο
- Μυτιλήνη: Νεκρός 19χρονος μετανάστης σε συγκρούσεις μεταξύ Αφρικανών και Αφγανών