7+1 μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων

12:46 2/11/2020 - Πηγή: In.gr

Επίδομα 534 ευρώ στους εργαζομένους που μπαίνουν σε αναστολή εργασίας, πάγωμα φορολογικών υποχρεώσεων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, δύο νέους κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής με δώρο το 50% του κρατικού δανείου και υποχρεωτική μείωση ενοικίου 40% στα ακίνητα που βρίσκονται στη ζώνη αυξημένου κινδύνου περιλαμβάνει το κυβερνητικό πακέτο μέτρων για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Τα οικονομικά μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που εξειδίκευσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προβλέπουν:

1. Επίδομα

534 ευρώ τον μήνα: Δικαιούχοι είναι οι εργαζόμενοι που τίθενται σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας. Επίσης, το κράτος καλύπτει το 100% των ασφαλιστικών εισφορών επί του ονομαστικού μισθού. Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή, αναστέλλεται υποχρεωτικά η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων. Για όσο διάστημα ισχύει η αναστολή, οι απολύσεις είναι άκυρες. Οι επιχειρήσεις, για ισόχρονο διάστημα μετά την άρση της αναστολής, υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων.

Διαβάστε τη συνέχεια στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν τη Δευτέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα