Χιλιάδες συνταξιούχοι έκαψαν τις επιστολές Κατρούγκαλου

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 248.000 συνταξιούχοι είδαν και νέες μειώσεις στις επικουρικές τους συντάξεις, λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού και των αναδρομικών περικοπών, που ισχύουν από τον περασμένο Ιούνιο.

Σήμερα, Πέμπτη, χιλιάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην πλατεία Κοτζιά, αντιδρώντας στις περικοπές.

Με συνθήματα και πανό διεμήνυσαν προς τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, πως οι επικουρικές συντάξεις μετατρέπονται πλέον σε «φιλοδωρήματα», ενώ τον κατηγόρησαν ότι τους εμπαίζει ανερυθρίαστα υποσχόμενος την αύξηση

των συντάξεων και βελτίωση της θέσης τους.

Nick Paleologos / SOOC

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία, που όταν έφτασε στο υπουργείο Εργασίας, οι συνταξιούχοι προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση καίγοντας τις επιστολές που έλαβαν από τον υπουργό Εργασίας. Σε αυτές τις επιστολές, όπως υποστηρίζουν, δεν τους εξηγούν από πού προέρχονται οι περικοπές, απλώς περιγράφονται.

Nick Paleologos / SOOC

Δεν πρόκειται, όπως υποστήριξαν, «να δεχτούν άλλο να ζουν με ψίχουλα», απαιτώντας να δοθούν πίσω τα λεφτά «που έχουν κλαπεί από τα ταμεία τους». Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 6.000 άτομα βρέθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν και ακολούθησε πορεία τους προς το Σύνταγμα.

Nick Paleologos / SOOC

Την Τρίτη οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑΕΛΤΑ – Δημοσίου – ΟΣΕΟΑΕΕΤΑΕ ΟΑΕΕ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Εκεί, εκπρόσωποί τους αναφέρθηκαν στις περικοπές που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμο Κουμπούρη να δηλώνει ότι οι απώλειες που έχουν υποστεί μόνο στις επικουρικές φθάνουν μέχρι και το 82%, ενώ στις κύριες το 45%.

The post Χιλιάδες συνταξιούχοι έκαψαν τις επιστολές Κατρούγκαλου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα