«Υποπτος» μηχανισμός εντοπίστηκε στο Οσλο

11:31 9/4/2017 - Πηγή: Protagon

Μία ημέρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Στοκχόλμη μία σύλληψη έγινε και στη γειτονική Νορβηγία. Το βράδυ του Σαββάτου οι αρχές εντόπισαν «μία συσκευή που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό» όπως ανέφεραν στον επίσημο λογαριασμό της αστυνομίας στο Twitter. Αρκετές ώρες αργότερα,το πρωί της Κυριακής, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας διαβεβαίωσε ότι η συσκευή ήταν πράγματι εκρηκτικός μηχανισμός.

Πυροτεχνουργοί που έσπευσαν στο σημείο το προηγούμενο βράδυ

προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη. «Ο ήχος ήταν δυνατότερος από ό,τι θα προκαλούσαν τα δικά μας εκρηκτικά», δήλωσε τότε αστυνομικός ενώ πρόσθεσε ότι θα συνεχιζόταν η έρευνα στο σημείο.

Το ίδιο βράδυ οι Αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα, πάντως, με την εφημερίδα Aftenposten, ο ύποπτος φέρεται να άφησε ένα κουτί κάτω από την γέφυρα του ποταμού Ακερσέλβα.

Η περιοχή Γκρίνλαντ όπου σημειώθηκε η κινητοποίηση των αστυνομικών, είναι μια πολυεθνική γειτονιά, όπου βρίσκονται δημοφιλή μπαρ και εστιατόρια, καθώς και αρκετά τεμένη, ενώ το σημείο όπου εντοπίστηκε η συσκευή δεν απέχει πολύ από τα κυβερνητικά κτίρια της νορβηγικής πρωτεύουσας.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι έπειτα από την επίθεση στη Στοκχόλμη βρίσκονταν σε ετοιμότητα ενώ κινούνται πλέον οπλισμένοι, κάτι που δεν συνηθίζεται στη χώρα, κινητοποιήθηκαν άμεσα, αποκλείοντας την περιοχή. «Ολα τα εστιατόρια έκλειναν, έβλεπες βαριά οπλισμένους αστυνομικούς να μπαίνουν σε κάθε κατάστημα», είπε η 23χρονη Μαλίν Μίρβολντ, που παρακολουθούσε το περιστατικό από τον τέταρτο όροφο. «Θέλαμε να δούμε τι συμβαίνει αλλά οι αστυνομικοί φωνάζανε να μείνουμε εκεί που είμαστε».

The post «Υποπτος» μηχανισμός εντοπίστηκε στο Οσλο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα