Ξέρουν τον πυροτεχνουργό των τζιχαντιστών

20:38 8/3/2017 - Πηγή: Protagon

Ο άνδρας που καταζητείται από τη γαλλική Δικαιοσύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015, είναι πιθανότατα εκείνος που κατασκεύαζε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς του πυρήνα που ευθύνεται για αυτήν την επιχείρηση, αλλά και για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες, πέρσι τον Μάρτιο.

Ο «Αχμάντ Αλχάλντ» διέφυγε και στις 16 Νοεμβρίου 2016 εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές, για τον ρόλο που διαδραμάτισε στις επιθέσεις στο Παρίσι και στο Σεν

Ντενί όπου σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Γενετικό υλικό του προσώπου αυτού βρέθηκε στο παγιδευμένο γιλέκο που πυροδότησε ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ στο εστιατόριο Comptoir Voltaire, στο Παρίσι αλλά και σε μια ζώνη με εκρηκτικά που πέταξε ο αδελφός του, ο Σαλά Αμπντεσλάμ, σε ένα προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας, τη νύχτα της 13ης προς τη 14η Νοεμβρίου 2015. Ο Σαλά Αμπντεσλάμ είναι το μοναδικό εν ζωή μέλος από την ομάδα των βομβιστών αυτοκτονίας του Παρισιού που έχει συλληφθεί.

Από την ανάλυση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή που είχε πεταχτεί στα σκουπίδια μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες βρέθηκαν ηχογραφημένες συνομιλίες του Νατζίμ Λασραουί με έναν πυροτεχνουργό. Ο Λασραουί, που επρόκειτο να εκτελέσει μια από τις επιθέσεις αυτοκτονίας, ζητούσε συμβουλές για εκρηκτικές ύλες από κάποιον «Μαχμούντ». Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αυτός ο «Μαχμούντ» και ο «Αχμάντ Αλχάλντ» είναι το ίδιο πρόσωπο.

The post Ξέρουν τον πυροτεχνουργό των τζιχαντιστών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα