Βυθισμένη πόλη το Χιούστον με 40.000 σπίτια… υπό το νερό

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πόσα σπίτια έχουν πληγεί από τις πλημμύρες στο Χιούστον, εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ, κάνουν λόγο για 30.000 έως 40.000 κτίρια.

Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κομητείας Χάρις, στην οποία υπάγεται η πόλη.

«Μπορεί να είναι περισσότερα, δεν θα ξέρουμε μετά βεβαιότητας μέχρι να φτάσουμε σ’ αυτές τις συνοικίες» είπε ο δικαστής Εντ Εμετ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Μολονότι πολλά σπίτια δεν είναι πλέον δυνατόν να επισκευαστούν, ο Εμετ είπε ότι έχουν γίνει σημαντικές δωρεές

και ότι οι εθελοντές βοηθούν όσο περισσότερο μπορούν.

«Μας περιμένουν ορισμένοι πολύ δύσκολοι μήνες, ίσως και χρόνια», πρόσθεσε. Σημείωσε επίσης ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κομητεία Χάρις και ιδίως το Χιούστον, επειδή πρόκειται για μια μεγάλη πόλη, όμως και άλλες κομητείες και μικρότερες πόλεις στο Τέξας έχουν πληγεί εξίσου.

Η στάθμη του νερού σταμάτησε να ανεβαίνει, γεγονός που σημαίνει ότι μειώνεται ο κίνδυνος νέων πλημμυρών. Κοντά στα δύο φράγματα του Χιούστον υπολογίζεται ότι έχουν κατακλυστεί από τα νερά 4.000 σπίτια.

Την ίδια ώρα, προειδοποίηση απηύθυνε ο ιδιοκτήτης ενός πάρκου θαλάσσιας ζωής, που βρίσκεται ανατολικά του Χιούστον, καθώς υπάρχει κίνδυνος οι 350 αλιγάτορες που φιλοξενεί, να δραπετεύσουν, αν συνεχιστούν οι εκτεταμένες πλημμύρες που προκαλεί η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ. Ηδη ένας από τους αλιγάτορες του Gator Country δραπέτευσε.

«Αφήστε τους μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά», έγραψε το γραφείο του σερίφη στο Twitter την περασμένη εβδομάδα. Το μήνυμα συνοδευόταν μάλιστα από φωτογραφίες που έδειχναν αλιγάτορες σε έναν αυτοκινητόδρομο, μέσα σε μια αυλή σπιτιού και κάτω από ένα αυτοκίνητο.

Gators and flooding advice via @txgatorsquad: Expect them to be displaced. Simply looking for higher ground. Leave alone until water recedes pic.twitter.com/nN1B5jvMyV

— FBCSO Texas (@FBCSO) August 24, 2017

Παρά τη σταδιακή υποβάθμιση του «Χάρβεϊ» από τυφώνα κατηγορίας 4 (με ανέμους 210 χλμ./ώρα) σε απλή καταιγίδα κατηγορίας 2, το Χιούστον έχει ήδη δεχτεί βροχόπτωση 75 εκατοστών και αναμένεται να φτάσει έως και τα 130 εκατοστά. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

The post Βυθισμένη πόλη το Χιούστον με 40.000 σπίτια… υπό το νερό appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα