Βρετανός επιχείρησε να δολοφονήσει τον Τραμπ

Κατά το Αποστολικό «μάχαιραν έδωκες, μάχαιραν θα λάβεις», ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε αντιμέτωπος με τη βία που γεννάει η βιαιότητα της δικής του παρουσίας. Ενας νεαρός βρετανός, μόλις 19 ετών, αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει. Βέβαια, δεν πρόλαβε καν να απειλήσει ευθέως τον γνωστό μεγιστάνα, καθώς συνελήφθη από την αστυνομία.

Ολα έγιναν το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του Τραμπ στο Λας

Βέγκας. Ο νεαρός, το όνομά του είναι Μάικλ Στίβεν Σάντφορντ, επιχείρησε να αρπάξει μέσα από τη θήκη το όπλο ενός αστυνομικού με στόχο να το στρέψει κατά του Τραμπ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο Σάντφορντ είπε σε έναν αμερικανό πράκτορα ότι είχε ταξιδέψει στο Λας Βέγκας από την Καλιφόρνια προκειμένου να σκοτώσει τον Τραμπ.

Βάσει των ίδιων στοιχείων, που βασίζονται σε μαρτυρία αμερικανού πράκτορα, ο Βρετανός είχε επισκεφθεί ένα ράντσο στις 17 Ιουνίου προκειμένου να μάθει πώς να πυροβολεί. Εκει φέρεται να «άδειασε» 20 γεμιστήρες από Glock των 9mm, καθώς αυτή ήταν η πρώτη φορά που προσπάθησε να πυροβολήσει.

Ο Σάντφορντ φέρεται να είπε, επίσης, ότι αν είχε βρεθεί στο δρόμο ελεύθερος την επόμενη ημέρα της σύλληψής του θα είχε προσπαθήσει πάλι να δολοφονήσει τον Τραμπ. Υποστήριξε ότι τον 1,5 χρόνο που ζούσε στις ΗΠΑ σχεδίαζε τη δολοφονία του πολυεκατομμυριούχου πολιτικού, αλλά βρήκε το θάρρος να το κάνει μόλις το περασμένο Σάββατο. Για το λόγο αυτό είχε εξασφαλίσει εισιτήριο και για ομιλία του Τραμπ στο Φοίνιξ της Αριζόνα, η οποία ήταν προγραμματισμένη επίσης για το Σάββατο. Ο Σάντφορντ παραμένει κρατούμενος χωρίς εγγύηση έως την πρώτη ακρόασή του στο δικαστήριο, η οποία έχει οριστεί για τις 5 Ιουλίου.

When I said that if, within the Orlando club, you had some people with guns, I was obviously talking about additional guards or employees

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 20, 2016

Ο Τραμπ απέλυσε τον διευθυντή της εκστρατείας του

Αυτό το περιστατικό δεν ήταν το μόνο που περιστράφηκε με αρνητικό τρόπο γύρω από τον Τραμπ. Ο εκκεντρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλιακών για το προεδρικό αξίωμα απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του, Κόρεϊ Λεβαντόφσκι.

Εδώ και κάποιες εβδομάδες είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, η οποία κατέληγε ότι στο στρατόπεδο του Τραμπ υπάρχουν έντονες διαφωνίες ως προς το ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσει για να αντιμετωπίσει την Κλίντον. Φαίνεται πως ο Λεβαντόφκι πλήρωσε το «μάρμαρο».

Η ομάδα του κ. Τραμπ επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Λεβαντόφσκι, χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις. Να σημειωθεί ότι ο Τραμπ υπερασπιζόταν εδώ και καιρό τον συνεργάτη του, στον οποίο είχε πιστώσει τις πρώτες νίκες του στις προκριματικές εκλογές.

Ομως, ο επιχειρηματίας αψήφησε όλους τους κανόνες, καθώς πραγματοποίησε μια εκστρατεία διοργανώνοντας μαζικές συγκεντρώσεις και εκμεταλλευόμενος τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, παραμελώντας την άμεση επαφή με τους τοπικούς παράγοντες και περιορίζοντας τις διαφημιστικές δαπάνες.

O πρώην στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, Κόρεϊ Λεβαντόφσκι (Damon Winter/New York Times)

Αυτός ο τρόπος της προεκλογικής εκστρατείας, με επίκεντρο το πρόσωπό του, περιόρισε όπως όλα δείχνουν την ικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ να κινητοποιήσει το σύνολο του εκλογικού σώματος των ΗΠΑ κι όχι μόνο τα 31 εκατομμύρια των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων που συμμετείχαν στις προκριματικές.

«Αυτή η ομάδα που είχε αναλάβει την προεκλογική του εκστρατεία είχε βαθιά προβλήματα» δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Λάρι Σαμπάτο στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με το New York Magazine, τα τρία ενήλικα παιδιά του κ. Τραμπ (ο Ντόναλντ Τζ., η Ιβάνκα και ο Έρικ) απαίτησαν από τον πατέρα τους να απολύσει τον κ. Λεβαντόφκσι, καθώς έκριναν ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο νέος ισχυρός άνδρας του στρατοπέδου Τραμπ είναι ο Πολ Μάναφορτ, ένας βετεράνος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που εντάχθηκε στην ομάδα την 29η Μαρτίου με στόχο να προσδώσει έναν επαγγελματισμό στην εκστρατεία.

Στα τέλη του Μαΐου, κι αφού κατάφερε να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο κ. Τραμπ μείωσε τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις με την κ. Κλίντον. Εκτοτε, η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος επικράτησε του αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς και κατάφερε να ανακάμψει. Σήμερα προηγείται με 6 ποσοστιαίες μονάδες του μεγιστάνα, βάσει του μέσου όρου των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

The post Βρετανός επιχείρησε να δολοφονήσει τον Τραμπ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα