Βράβευση του Ομίλου ΕΛΠΕ στα «Bravo Sustainability Awards 2017»

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ τιμήθηκαν στα φετινά Βραβεία «Bravo Sustainability Awards 2017», για τις συνολικές επενδύσεις τους στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης, μια διάκριση εξαιρετικά σημαντική.

Η τελετή απονομής έγινε το βράδυ της Πέμπτης 25 Μαΐου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Την Τιμητική Διάκριση Βιώσιμης Ανάπτυξης παρέλαβε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Ο Ευστάθιος Τσοτσορός, συμμετείχε και στο πάνελ διαλόγου της εκδήλωσης, με θέμα: «Μπορεί η Βιώσιμη Ανάπτυξη να αποτελέσει μοχλό επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας: με ποιόν τρόπο και με ποιες πολιτικές;».

Στο πάνελ έλαβαν μέρος, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, o βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της ΝΔ Θανάσης Μπούρας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο αναπληρωτής διευθυντής στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης-EBRD Αλκης Δρακινός, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Παναγιώτης-Αριστείδης Θωμόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ (του φορέα ανάπτυξης της Costa Navarino) Στέφανος Θεοδωρίδης.

Οπως επεσήμανε στη παρέμβασή του ο κ. Τσοτσορός, ο Ομιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, έχοντας ενσωματώσει στη στρατηγική του τις αρχές και τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, έχει σαν μοχλούς επίτευξης:

Ο Ευστάθιος Τσοτσορός στο πάνελ της συζήτησης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

-Την αυξημένη εξωστρέφεια και διεθνή ανταγωνιστικότητα, με τις εξαγωγές να φτάνουν ήδη το 60% της συνολικής παραγωγής, προσφέροντας έτσι πολλαπλά οφέλη και για την εθνική μας οικονομία. Παράλληλα, εν μέσω οικονομικής κρίσης την περίοδο 2009-2016, ο Ομιλος ΕΛ.ΠΕ υλοποίησε ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ύψους 3,5 δισ. περίπου, το οποίο πέραν της βελτίωσης της απόδοσης των μονάδων διύλισης, βελτίωσε περαιτέρω την περιβαλλοντική επίδοση και ενίσχυσε την απασχόληση.

-Τη σταδιακή διαφοροποίηση του ενεργειακού του χαρτοφυλακίου, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη της Ε.Ε. για τον ενεργειακό μετασχηματισμό, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του Ομίλου. Ταυτόχρονα, σχεδιάζει και υλοποιεί εναλλακτικές ενεργειακές υποδομές στη χώρα (σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, σταθμούς εφοδιασμού οχημάτων με συμπιεσμένο φυσικό αέριο σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ κ.λπ.)

-Τη βελτίωση στον τομέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας των εγκαταστάσεων, με προγραμματισμένες επενδύσεις της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ.

-Τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την ενίσχυση της διαφάνειας.

-Την εκπαίδευση και την καινοτομία, επενδύοντας διαρκώς στην εκπαίδευση του προσωπικού, αλλά και στη νέα Γενιά σε συνεργασία με κορυφαία Πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στα οποία παρέχει υποτροφίες. Την ίδια ώρα, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στοχεύει στη διερεύνηση των τεχνολογικών εξελίξεων, με τη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα Πανεπιστημίων και ερευνητικών Φορέων.

Ο κ. Τσοτσορός υπογράμμισε ότι ο Ομιλος ΕΛΠΕ θα συνεχίσει την επιχειρηματική του δράση στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας, της διαρκούς ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας, της έγκαιρης και αποτελεσματικής προσαρμογής στον συντελούμενο ενεργειακό μετασχηματισμό της ΕΕ, αλλά και στηρίζοντας την Εκπαίδευση και ενισχύοντας την Καινοτομία, στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

(από αριστερά) ο γενικός διευθυντής του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, η διευθύντρια ΕΚΕ του Ομίλου ΕΛΠΕ Ράνια Σουλάκη, ο επιστημονικός συνεργάτης Ιεράς Μονής Ιλίου και διευθυντής «Προγράμματος Ρομά» Δημήτριος Ανυφαντάκης και δίπλα του ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Αυγουστάκης

Εφέτος, ο Ομιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βραβεύτηκε επίσης στην Κατηγορία Bravo In Action, για την πρωτοβουλία «Δράσεις Υπέρ του Παιδιού και της Οικογένειας Ρομά». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξειδικευμένης παρέμβασης, κοινωνικοποίησης, ένταξης, μαθησιακής και ψυχολογικής υποστήριξης τσιγγάνων μαθητών δημοτικού και συμβουλευτικής γονέων. Μεταξύ άλλων, το Πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει και στη μείωση της σχολικής διαρροής, στην αντιμετώπιση περιστατικών βίας και προβληματικών συμπεριφορών εντός της οικογένειας, καθώς και να συμβάλει στον οικογενειακό προγραμματισμό. To Βραβείο παρέλαβε η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου, Ράνια Σουλάκη, από τον Γενικό ∆ιευθυντή του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.

Επιπλέον, ο Ομιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ διακρίθηκε στους παρακάτω τρεις πυλώνες, με τις εξής πρωτοβουλίες:

-Στον πυλώνα Bravo Environment, με την πρωτοβουλία «Μείωση – Αποφυγή εκπομπών CO2 στα διυλιστήρια μέσω αύξησης της ενεργειακής αποδοτικότητας και ιδιοπαραγωγής ενέργειας από μονάδες συνδυασμένου κύκλου».

-Στον πυλώνα Bravo Gorvernance, με την πρωτοβουλία «Συστηματικός διάλογος με τους σημαντικούς Κοινωνικούς Εταίρους».

-Στον πυλώνα Bravo Market, με την πρωτοβουλία «DIESEL Avio Double Filtered – Για μεγαλύτερη απόδοση και καθαρότερο κινητήρα!».

Tα βραβεία «Bravo Sustainability Awards 2017» προκηρύσσονται και πραγματοποιούνται -από το 2010- από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό QualityNet Foundation, στο πλαίσιο του Διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020. Ο συγκεκριμένος Θεσμός στοχεύει στο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις καλύτερες πρακτικές που υλοποιούνται στην Ελλάδα και συμβάλλουν στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Κοινωνικής Συνοχής, της δημιουργίας προτύπων υπεύθυνης συμπεριφοράς και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

The post Βράβευση του Ομίλου ΕΛΠΕ στα «Bravo Sustainability Awards 2017» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα