«Μονομαχία» στη Βουλή και για τις κληρώσεις των σημαιοφόρων

14:44 3/8/2017 - Πηγή: Protagon

Από το βήμα της Βουλής απάντησε ο Αλέξης Τσίπρα στις βολές της αντιπολίτευσης για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επιλέγονται οι σημαιοφόροι στα δημοτικά με κλήρωση και όχι βάσει βαθμολογίας.

«Γίνεστε σημαιοφόροι του λαϊκισμού», είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «για σας η αριστεία είναι αν το εθνικό μας σύμβολο θα το κρατάνε μονο τα παιδάκια που έχουν καλό βαθμό… Αριστεία

δεν είναι το ποιος θα κρατάει τη σημαία στα 7 και στα 8 χρόνια, το εθνικό σύμβολο έχουν το δικαίωμα να το κρατούν όλοι, αριστεία είνα τα σχολεία να ανοίγουν στην ώρα τους, να ανοίγουν αντί να κλείνουν βιβλιοθήκες να δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους επιστήμονες να μένουν στη χώρα αυξάνοντας τον προϋπολογισμό για την έρευνα, ενώ εσείς τον είχατε συρρικνώσει, αριστεία είναι να προσπαθούμε να στήσουμε τη δημόσια εκπαίδευση στα πόδια της».

Προηγουμένως η Νέα Δημοκρατία είχε επιτεθεί προσωπικά στον Πρωθυπουργό, με ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα, στην οποία μεταξύ άλλων υπογράμμιζε πως «η τύχη, ο τζόγος, η αναξιοκρατία, η λογική της ήσσονος προσπάθειας, είναι η φιλοσοφία ζωής του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Σε πλήρη αντίθεση με τις ιδέες και τις αξίες των ανθρώπων που θέλουν και αγωνίζονται για την ατομική, αλλά και την συνολική πρόοδο, της Πατρίδας μας».

Αναφερόμενος εξάλλου, στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Πρωθυπουργός μίλησε για «εμβληματικού χαρακτήρα μεταρρύθμιση», η οποία, όπως εκτίμησε, θα βελτιώσει τις ζωές εκατοντάδων χιλάδων πολιτών. Γιατί η ανάκαμψη, παρατήρησε, δεν μετριέται μονάχα στους δείκτες, αλλά στην καθημερινότητα των πολιτών και στο σημείο αυτό σημείωσε την προσήλωση της κυβέρνησης στο έργο της έτσι ώστε «η ευημερία των αριθμών να συνοδευτεί από την ευημερία των ανθρωπων».

Μητσοτάκης: «Σας ενοχλούν οι άριστοι»

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του ότι πάνε τη χώρα «στο πουθενά», «εκεί όπου δεν υπάρχουν κίνητρα για να γίνει κανείς καλύτερος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Δεν θα είναι σημαιοφόροι οι αριστούχοι, αλλά η επιλογή τους θα είναι θέμα τύχης… Σας ενοχλούν οι καλοί μαθητές, το ξέραμε … Σας ενοχλούν τελικά αυτοί που τα καταφέρνουν; Η σημαία προσφέρεται ως επιβράβευση στον μαθητή που την κρατάει, για την προσπάθεια που έχει κάνει», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ υπό τα χειροκροτήματα των βουλευτών του και παράλληλα διερωτήθηκε για τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ζήτημα που έχει προκύψει: «Οι ΑΝΕΛ τι λένε για ολα αυτά; Βάζετε την καρέκλα πάω από το φιλότιμο;».

The post «Μονομαχία» στη Βουλή και για τις κληρώσεις των σημαιοφόρων appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα