Τρίτη ημέρα προβλημάτων στο Λονδίνο με τις πτήσεις της British Airways

Επιμένουν και σήμερα Δευτέρα οι καθυστερήσεις στις πτήσεις της British Airways από το Λονδίνο λόγω των προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα της εταιρείας που εμφανίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου.

Αν και κάποιες πτήσεις αναχώρησαν από το Χίθροου και το Γκάτγουικ, τα δύο αεροδρόμια του Λονδίνου που είναι και τα μεγαλύτερα στη Βρετανία, εκατοντάδες επιβάτες παρέμεναν εγκλωβισμένοι για ώρες κυρίως στο Χίθροου.

Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στις πτήσεις της βρετανικής

εταιρείας και όχι στις άλλες που πετούν από και προς το αεροδρόμιο.

Η εταιρεία, σύμφωνα με όσα αναφέρει, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει όλες τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και «ένα υψηλό ποσοστό» των πτήσεων για κοντινούς προορισμούς. Καλεί μάλιστα τους επιβάτες να ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα των πτήσεων πριν ταξιδέψουν.

Ενημερώνει ακόμη ότι έχουν προχωρήσει αρκετά οι εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος στο δίκτυο της εταιρείας. Από την πρώτη στιγμή η British Airways είχε αναφέρει ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση.

Το αεροδρόμιο σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι έχει κινητοποιηθεί επιπλέον προσωπικό για να βοηθήσει τους επιβάτες της BA και ότι προσφέρει νερό και σνακ.

Η κατάσταση ήταν χειρότερη την Κυριακή και ακόμη πιο άσχημη το Σάββατο οπότε και είχαν ακυρωθεί οι πτήσεις της εταιρείας από και προς τα δύο κεντρικά αεροδρόμια. Εκατοντάδες επιβάτες προσπαθούσαν να κοιμηθούν όπως μπορούσαν, ακόμα και στο δάπεδο.

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που έχει να κάνει με την αποζημίωση που μπορούν να διεκδικήσουν οι επιβάτες.

Καθώς ισχύουν ακόμη οι κανόνες της ΕΕ και η British Airways εξακολουθεί να είναι ευρωπαϊκή εταιρεία όσο η Βρετανία είναι μέλος της ΕΕ, οι αποζημιώσεις καθορίζονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο. Ξεκινούν από 250 ευρώ για πτήσεις ως και τρεις ώρες μπορούν να ξεπεράσουν τα 600 ευρώ για μεγαλύτερες πτήσεις, ενώ η εταιρεία πρέπει να προσφέρει τουλάχιστον φαγητό και ποτό, πρόσβαση σε τηλέφωνα και το Ιντερνετ (για τα email), ακόμα και φιλοξενία με μετάβαση από και προς το ξενοδοχείο.

Με αυτά τα δεδομένα, το κόστος για την BA αναμένεται να ανέλθει σε δεκάδες εκατομμύρια λίρες.

The post Τρίτη ημέρα προβλημάτων στο Λονδίνο με τις πτήσεις της British Airways appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα