Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες στη Μάνδρα [εικόνες και βίντεο]

Τρεις νεκροί και μεγάλες καταστροφές στις γειτονιές της Μάνδρας και της Νέας Πέραμου είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των εκτεταμένων πλημμυρών που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή στη Δυτική Αττική.

Μία ηλικιωμένη στη Μάνδρα ήταν το πρώτο θύμα της καταστροφής. Η άτυχη γυναίκα, ηλικίας 75-80 ετών, βρέθηκε νεκρή από συνεργείο της Πυροσβεστικής μέσα στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου είχε εγκλωβιστεί από τα νερά των πλημμυρών. Πληροφορίες έκαναν λόγο για άλλους τέσσερις εγκλωβισμένους στην ίδια γειτονιά, η προσέγγιση των οποίων ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Λίγη ώρα αργότερα,

στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε νεκρός ένας 89χρονος που είχε εγκλωβιστεί στο ημιυπόγειο διαμέρισμά του στην οδό Αγαμέμνονος, ενώ στις 11.30 ανασύρθηκε και τρίτος νεκρός -ένας άνδρας 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Δύο ακόμα γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο με υποθερμία.

Τόσο η Μάνδρα όσο και η Νέα Πέραμος έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Δείτε φωτογραφίες από την καταστροφή

Τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμούς, διάνοιξη δρόμων και απάντληση υδάτων στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές. Ήδη απεγκλωβίστηκαν 12 πολίτες που κινδύνευσαν άμεσα όταν το λεωφορείο των ΚΤΕΛ στο οποίο επέβαιναν, άρχισε να βουλιάζει στα νερά χειμάρρου.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 340 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα. Στην περιοχή επιχειρούν 40 συνεργεία με 125 πυροσβέστες.

Σε ισχύ μέχρι τις 11.00 ήταν εκτροπές κυκλοφορίας απο την Τροχαία στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω διακοπής της κυκλοφορίας στο 15ο χλμ. στο ύψος του Ασπροπύργου και στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 21ο χλμ., στον κόμβο Παραδείσου Ελευσίνας και στο ρεύμα προς Κόρινθο και στο 24ο χλμ., στο κόμβο Μάνδρας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 39 χλμ., στη Νέα Πέραμο. Προβλήματα και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την δεξιά και την μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ από το 33 χλμ., μέχρι το 34 χλμ., διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα. Προβλήματα έχουν αναφερθεί και στο 2 χλμ., στης Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θηβών, στην περιοχή Αγία Σωτήρα Μάνδρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγάρων, και Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Οι ορμητικοί χείμαρροι που σάρωσαν την ευρύτερη περιοχή μετά τη σφοδρή νεροποντή και την υπερχείλιση πολλών ρεμάτων, προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε ολόκληρες γειτονιές, παρασύροντας στο πέρασμά τους μάντρες σπιτιών και δεκάδες αυτοκίνητα.

Οχήματα εγκλωβίστηκαν στους πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια και καταστήματα πνίγηκαν στα λασπόνερα, δρόμοι έκλεισαν λόγω της συσσώρευσης υδάτων. Λόγω των πλημμυρών διεκόπη η κυκλοφορία και στην παλαιά εθνική οδό στην περιοχή της Νέας Περάμου.

Από τις αρχές εξεδόθη προειδοποίηση προς τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί λόγω των ρεμμάτων που κατεβάζουν ορμητικά λάσπη και φερτά υλικά.

Τα επικίνδυνα σημεία είναι η παλαιά εθνικής οδός προς τη Θήβα από την Ελευσίνα, η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου και η περιοχή της Μάνδρας και της Μαγούλας.

Λόγω της βροχής έχει πλημμυρίσει το ρέμα στη Νέα Πέραμο και τα νερά έχουν κατακλύσει σε ύψος πάνω από ένα μέτρο κατοικίες και δρόμους στην περιοχή, ως και τη θάλασσα. Το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο, είπε κάτοικος της περιοχής στον Αντ1. Οπως πρόσθεσε, έπεσε η μάντρα της Σχολής και τα νερά πάνε προς τη θάλασσα.

Στη Νέα Πέραμο αυτοκίνητα παρασύρθηκαν το ένα πάνω στο άλλο από τα ορμητικά νερά.

(facebook.com)

Εν τω μεταξύ, η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορινθου έχει μετατραπεί σε ποτάμι με αποτέλεσμα μετά τις 7 το πρωί της Τετάρτης να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους. Προβλήματα υπάρχουν και στη Νέα Εθνική Οδό.

Η αστυνομία ανέφερε ότι είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική, στο 39ο χιλιόμετρο, από τη Νέα Πέραμο προς τα Μέγαρα.

Στη Νέα Εθνική εμφανίστηκαν κάποια προβλήματα, αλλά πλέον η κυκλοφορία γίνεται χωρίς προβλήματα.

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι είχαν παγιδευτεί αρκετά αυτοκίνητα και ότι έγινε προσπάθεια να απομακρυνθούν οδηγοί και επιβάτες.

Οδηγοί πάνω στα οχήματά του στη Νέα Πέραμο (φωτογραφία από το Πρώτο Θέμα)

Διακοπή της κυκλοφορίας υπάρχει και στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θήβας, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο 2ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 160 κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα. Στην περιοχή της Νέας Περάμου βρίσκονται 20 οχήματα της πυροσβεστικής.

Σήμερα Τετάρτη, τα σχολεία στην Νέα Περάμο και τη Μάνδρα θα μείνουν κλειστά, ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννη Βασιλείου.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να μην μετακινηθούν προς την περιοχή για τη δική τους ασφάλεια και για τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.

The post Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες στη Μάνδρα [εικόνες και βίντεο] appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα