Τουρκία: Συνελήφθη διευθυντικό στέλεχος της «Τζουμχουριέτ»

Αλλον έναν δημοσιογράφο συνέλαβαν οι τουρκικές Αρχές, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τον ήδη πολύ μεγάλο κατάλογο των δημοσιογράφων που είναι έγκλειστοι, πολλές φορές μάλιστα για μήνες.

Το πρωί της Παρασκευής έθεσαν υπό κράτηση τον Ογκούζ Γκιουβέν, διευθυντή της ηλεκτρονικής έκδοσης της καθημερινής αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Τζουμχουριέτ».

Την σύλληψη ανακοίνωσε ο ίδιος με ένα tweet

μετά τις 07:00 (τοπική και ώρα Ελλάδας).

Gözaltına alınıyorum

— oğuz güven (@oguzguven_) May 12, 2017

Οι λόγοι της σύλληψης παραμένουν άγνωστοι.

Ωστόσο το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι ο Γκιουβέν συνελήφθη σε σχέση με την κάλυψη, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, του θανάτου σε τροχαίο εισαγγελέα στον οποίο είχαν ανατεθεί έρευνες κατά υπόπτων που συνελήφθησαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι περίπου 20 συνεργάτες της εφημερίδας έχουν τεθεί υπό κράτηση τους τελευταίους μήνες. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται ο πρόεδρος του ΔΣ της εφημερίδας Ακίν Αταλάι, ο διευθυντής της Μουράτ Σαμπουντζού, καθώς και ο δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ.

Κατά κανόνα κατηγορούνται είτε ότι στηρίζουν το κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα είτε το κίνημα του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ευθέως από την τουρκική κυβέρνση για την υποκίνηση του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Σε αυτούς πρέπει να προσθέσουμε τον Τζαν Ντουντάρ ο οποίος είχε οδηγηθεί στη φυλακή για τις αποκαλύψεις του σχετικά με τον εξοπλισμό που παρείχαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε ισλαμιστές στη Συρία. Σήμερα ο Ντουντάρ ζει στη Γερμανία.

The post Τουρκία: Συνελήφθη διευθυντικό στέλεχος της «Τζουμχουριέτ» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα