Τόσκας: Απειλητική επιστολή για σφαίρες δέχτηκε ο Νίκος Κοτζιάς

09:35 2/2/2018 - Πηγή: Protagon

Την ύπαρξη απειλητικής επιστολής κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ANT1 σχετικά με το συλλαλητήριο της Κυριακής αλλά και τα περιστατικά ανομίας απάντησε καταφατικά στο ερώτημα για το αν ο υπουργός Εξωτερικών έχει απειληθεί.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δέχθηκε επιστολή με απειλές για σφαίρες τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του. “Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα”

αναφερόταν στην επιστολή, την οποία έχουν στα χέρια τους οι Αρχές», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε, «δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε πόσο επικίνδυνο είναι να στέλνει κάποιος επιστολές επειδή δεν τους αρέσει ο τρόπος διαπραγμάτευσης».

Πρόσθεσε ότι οι Αρχές προσπαθούν να βρουν στοιχεία για αυτούς που έστειλαν το μήνυμα. «Ηδη έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές για να βρεθεί μια άκρη για αυτούς που προσπαθούν να δυναμιτίσουν ακόμη και το κλίμα της ειρηνικής διαδήλωσης», είπε ο κ. Τόσκας.

Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Τόσκας είπε ότι «έχουν δοθεί εντολές στην Αστυνομία ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα για να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμη η συγκέντρωση και εξέφρασε την ελπίδα «οι διοργανωτές να απομονώσουν τα ακροδεξιά στοιχεία».

Σχετικά με όσα έγραψε στο Facebook μέλος του Ρουβίκωνα ο υπουργός απάντησε ότι ενώ γίνεται μια προσπάθεια να λυθεί ένα ζήτημα, «το υπουργείο Εξωτερικών κάνει τις διαπραγματεύσεις κάτω από τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού και το κύριο κλίμα δεν καθορίζεται από τους ακραίους της μιας πλευράς ή της άλλης ή από τις επιστολές».

Κατηγόρησε πάντως τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για καιροσκοπική τακτική λέγοντας ότι «προσπαθεί να επωφεληθεί από τα συλλαλητήρια. Το κύριο κλίμα δεν καθορίζεται από ακραίες φωνές και αναζητούνται και οι ποινικές ευθύνες αυτών που στέλνουν επιστολές και βγαίνουν δημόσια και μιλούν για σφαίρες», είπε ακόμη.

The post Τόσκας: Απειλητική επιστολή για σφαίρες δέχτηκε ο Νίκος Κοτζιάς appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα