Τώρα θα ψάξουν για τα οστά του Μπεν

Ο Μπεν Νίνταμ εξαφανίστηκε στην Κω το καλοκαίρι του 1991, σε ηλικία 21 μηνών, ενώ η οικογένειά του βρισκόταν εκεί για διακοπές. Εχουν περάσει 25 χρόνια από την εξαφάνιση του μικρού Βρετανού, τέσσερα από την τελευταία έρευνα και οι βρετανοί αστυνομικοί επιστρέφουν αυτές τις ημέρες την Ελλάδα για να αναζητήσουν όχι ίχνη του πια, αλλά ίχνη από τα οστά του, ενώ η μητέρα

του, Κέρι Νίνταμ, που δεν έπαψε να τον αναζητά, αρχίζει να αποδέχεται πως είναι νεκρός. Αφορμή μια νέα μαρτυρία που ανατρέπει τα δεδομένα.

Το 2012 ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, οδηγός εκσκαφέα, είχε παραδεχτεί στην αστυνομία πως ίσως, κατά λάθος, έθαψε το παιδί ενώ έσκαβε σε ένα χωράφι, κοντά στο σημείο που ο μικρός συνήθιζε να παίζει. Κατά τους ισχυρισμούς του, έσκαβε ένα βαθύ χαντάκι σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από το σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του. Το 2012 ο Μπάρκας είχε ανακριθεί για το ενδεχόμενο να είχε σκοτώσει το αγόρι από λάθος.

Ομως μια νέα μαρτυρία, ενός φίλου του Μπάρκα, περιπλέκει τον «δρόμο» που μέχρι σήμερα ακολουθούσαν οι έρευνες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times. Κατέθεσε πως ο Μπάρκας γνώριζε πως είχε σκοτώσει το παιδί, πως το έθαψε και στη συνέχεια ζήτησε συγκάλυψη από φίλους του.

Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας το 2012, όταν κατέθεσε και πάλι στην αστυνομία

Για πρώτη φορά η μητέρα του αγοριού δηλώνει πως «ο εφιάλτης της ίσως βγει αληθινός» και νιώθει τρομοκρατημένη στην ιδέα πως οι Αρχές θα εντοπίσουν τα οστά του Μπεν. Η αστυνομία θα επικεντρώσει την έρευνά της σε δύο σημεία που το 2012 δεν είχαν εξεταστεί επιμελώς. Εχουν ληφθεί δείγματα του εδάφους της περιοχής, καθώς και drones φωτογραφίζουν το σημείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror, «αγνώστων στοιχείων μάρτυρας φέρεται να έχει δηλώσει πρόσφατα στους αστυνομικούς ότι είδε τον Μπάρκα «να είναι ιδρωμένος και να τρέμει» μετά την επιστροφή του από το αστυνομικό τμήμα, όπου πήγε να καταθέσει την ημέρα της εξαφάνισης του μικρού Μπεν». Ετσι, το τελευταίο διάστημα, η βρετανική αστυνομία εξετάζει κυρίως αυτό το ενδεχόμενο. Ο Κωταντίνος Μπάρκας δεν ζει πια, πέθανε πέρυσι από καρκίνο στο στομάχι.

Σκίτσο για το πώς θα έμοιαζε ο Μπεν σε ηλικία 13 (αριστερά) και 25 (δεξιά) ετών

Ο γιος του ωστόσο, Βαλάντης Μπάρκας, αρνείται πεισματικά πως ο πατέρας του γνώριζε για τον θάνατο του αγοριού, τονίζοντας πως «δεν θα πείραζε ούτε μυρμήγκι». Η αστυνομία του Γιορκσάιρ, η οποία πλέον δεν αποκλείει τη δολοφονία, μίλησε με τον εν λόγω μάρτυρα και σχεδιάζει εκ νέου έρευνες στο νησί. Σκοπός τους, να ανακαλύψουν τη σορό του ή κάποιο ίχνος της, ενώ έχουν προειδοποιήσει τη μητέρα του να «προετοιμαστεί για τα χειρότερα».

«Ο πατέρας μου κατέθεσε στην αστυνομία για τις κινήσεις του την ώρα που χάθηκε ο Μπεν. Εμεινε με τους αστυνομικούς μέχρι αργά εκείνη τη νύχτα, για να βοηθήσει. Οταν μάλιστα του το ζήτησαν οι Αρχές, έδωσε και δείγμα DNA», δήλωσε ο γιος του. «Δεν είναι δυνατόν να τον κατηγορούν για οτιδήποτε, ειδικά τώρα, που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Δεν καταλαβαίνω γιατί ανακινούν κάτι που έχει ξεκαθαριστεί τόσα χρόνια πριν», πρόσθεσε.

Ο ίδιος θυμάται τον πατέρα του να αναφέρει, μετά την εξαφάνιση του Μπεν, πως είχε δει ένα αγροτικό αυτοκίνητο να περνά από την περιοχή με μεγάλη ταχύτητα.

Αφίσα του μικρού Μπεν τοποθετημένη τον Μάιο του 2016, έξω από το σπίτι που εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991

«Πιστεύουμε ότι δεν ευσταθούν όσα αναφέρουν τώρα οι άγγλοι ερευνητές για ενδεχόμενο ο 21 μηνών Μπεν να σκοτώθηκε από τον εκσκαφέα που χειριζόταν ο συνάδελφός μας, Κωνσταντίνος Μπάρκας», σχολίασαν μιλώντας στο «Βήμα» πρώην συνάδελφοι του αποθανόντος. «Θυμόμαστε ότι τότε είχε ερευνηθεί ιδιαίτερα από την Αστυνομία αν ο Μπεν μπορεί να είχε καταπλακωθεί από χώματα στις συγκεκριμένες χωματουργικές εργασίες. Είχαν γίνει από τις πρώτες ώρες εξαφάνισης εκτεταμένες έρευνες στο σημείο, όπου είχαν πεταχτεί όλα τα μπάζα και δεν είχε βρεθεί τίποτα».

Το πρωί της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου βρέθηκαν στην κατοικία του χειριστή του εκσκαφέα στην Κω έλληνες και βρετανοί αξιωματούχοι και συνομίλησαν με οικείους του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν ανέκυψε κάποιο «χρήσιμο συμπέρασμα».

Η Κέρι Νίνταμ με φωτογραφία του γιου της, Μπεν

Η Κέρι Νίνταμ σχολίασε πως «Ο νέος μάρτυρας που εμφανίστηκε είναι προφανώς ένας άντρας από την Κω. Γνώριζε την οικογένειά μας. Με έχει δει στην τηλεόραση, έχει δει την οικογένειά μου επί 25 χρόνια να απευθύνει εκκλήσεις. Είμαι θυμωμένη. Θα μπορούσε να είχε καταθέσει και να είχε λήξει το θέμα τότε».

The post Τώρα θα ψάξουν για τα οστά του Μπεν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα