Το Twitter εγκαταλείπει τους 140 χαρακτήρες…

Μπορεί να υπάρξει ένας κόσμος χωρίς 140 χαρακτήρες; Για πολλούς από τους χρήστες των social media όλα αυτά τα χρόνια, οι 140 χαρακτήρες που επέβαλε το Twitter ήταν το απόλυτο όριο, ένας περιορισμός έκφρασης αλλά και μια γοητευτική άσκηση διαρκείας, να πρέπει να πεις ό,τι θέλεις, να διατυπώσεις απόψεις, ιδέες και συναισθήματα σε λίγες μόλις λέξεις. Ομως φαίνεται ότι ο πληθωρισμός της χρήσης αυτής της δημοφιλούς πλατφόρμας των social media

-ίσως και η καταλυτική επιρροή του Ντόναλντ Τραμπ που και ως πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιεί κατά κόρον το Twitter για να σχολιάσει, να αποκαλύψει κυβερνητικά σχέδια ή και να απειλήσει δημοσίως (ο Κιμ Γιονγκ-Ουν ξέρει)- έκανε τους ιθύνοντες της καλιφορνέζικης εταιρείας να αποφασίσουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά να διπλασιάσουν αυτό το όριο περιεχομένου ενός tweet.

Οπως ανέφεραν ο Guardian και οι New York Times, το Twitter θα ξεκινήσει δοκιμές με μικρές ομάδες χρηστών ανά τον κόσμο, οι οποίοι θα επιλεγούν τυχαία και θα μπορούν να κάνουν σχόλια έως και 280 χαρακτήρες, σε διάφορες γλώσσες. Προς το παρόν δεν έχει καταστεί σαφές πόσες εβδομάδες θα διαρκέσει αυτή η δοκιμαστική περίοδος και αν και πότε θα γίνει καθολικό το όριο των 280 χαρακτήρων.

Can’t fit your Tweet into 140 characters?

Keywords
Τυχαία Θέματα