Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δέχτηκε «κυβερνοεπίθεση»

22:00 8/6/2017 - Πηγή: Protagon

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, που έχει την έδρα του στην Ντόχα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δέχτηκε μια ευρείας κλίμακας «κυβερνοεπίθεση».

«Το Jazeera Media Network δέχεται μια κυβερνοεπίθεση σε όλα του τα συστήματα, τους ιστοτόπους και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε με ανάρτησή του το δίκτυο στο Twitter.

dir="ltr">BREAKING: Al Jazeera Media Network under cyber attack on all systems, websites & social media platforms. More soon: https://t.co/hGzrK2N8WC pic.twitter.com/3XLP5mDkzd

Al Jazeera News (@AJENews) June 8, 2017

Στο παρελθόν, η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους με το al-Jazzera για ρεπορτάζ που θεωρούν ότι ήταν δυσφημιστικά ή ανακριβή.

Τώρα, η επίθεση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, του Μπαχρέιν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το Κατάρ, με την κατηγορία ότι το μικρό εμιράτο του Αραβοπερσικού Κόλπου στηρίζει πολιτικά και οικονομικά την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Το Κατάρ αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Το δίκτυο Al Jazeera, το οποίο διατηρεί αγγλόφωνες υπηρεσίες, είναι από τα πλέον ισχυρά εργαλεία του καθεστώτος του Κατάρ διεθνώς, ιδιαίτερα στον αραβικό κόσμο.

The post Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δέχτηκε «κυβερνοεπίθεση» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Protagon
Al Jazeera,