Το συμβολικό πορτρέτο-αποχαιρετισμός της Ελισάβετ Β’ και του Καρόλου

O ένας είναι 68 ετών, στα 69. Περιμένει να γίνει βασιλιάς. Η άλλη έκλεισε εφέτος τα 90 της. Και δεν δείχνει σημάδια να εγκαταλείπει τον θρόνο της – η ηγεμονία της μετρά πάνω από μισό αιώνα και η μητέρα της έζησε ως τα 102 της. Πρίγκιπας Κάρολος και βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι γιου και μάνας. Και τώρα που η χρονιά κατά την οποία η Ελισάβετ Β’ γιόρτασε τα 90 της χρόνια τελειώνει, δημοσιεύεται στη Βρετανία μια άγνωστη φωτογραφία τους – έχουν ποζάρει για τον Νικ Νάιτ,

φωτογράφο μόδας και εξωφύλλων δίσκων.

Η εικόνα δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μπάκιγχαμ ακριβώς για να σηματοδοτήσει το τέλος της χρονιάς των 90 χρόνων της Ελισάβετ Β’. Είναι ένας αποχαιρετισμός. Ο γιος όρθιος, η μητέρα καθιστή ποζάρισαν τον περασμένο Μάιο στο Κάστρο των Γουίσδορ, λίγο πριν από ένα δείπνο γενεθλίων της βασίλισσας.

Ο Νικ Νάιτ είναι διάσημος στον χώρο της φωτογραφίας για τις συνεργασίες του με τον Αλεξάντερ ΜακΚουίν αλλά και τον οίκο Yves St Laurent. Επίσης έχει επιμεληθεί τις φωτογραφίες σε εξώφυλλα δίσκων πολλών καλλιτεχνών, από τον Ντέιβιντ Μπάουι και τη Lady Gaga ως τον Πολ Γουέλερ.

(Nick Knight/Courtesy of Clarence House/Handout via REUTERS)

«Ηταν μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή να φωτογραφίσω την Αυτής Μεγαλειότητα Βασίλισσα και τον Πρίγκιπα της Ουαλίας στο Κάστρο των Γουίσνδορ. Ηθελα να δημιουγήσω ένα μοντέρνο πορτρέτο το οποίο θα απέπνεε ζεστασιά και ανθρωπία αλλά παράλληλα και ισχύ και παράδοση» είπε ο Νικ Νάιτ.

Η χρονιά κλείνει με μια σειρά από ερωτήματα για τη βρετανική μοναρχία. Είναι, ας μην ξεχνάμε, η χρονιά του Brexit. Παράλληλα όμως δεν είναι και λίγοι εκείνοι που όσο περνούν τα χρόνια βλέπουν όλο και λιγότερο στον ηλικιωμένο διάδοχο τα χαρακτηριστικά ενός μονάρχη που θα οδηγήσει τη χώρα στη νέα εποχή – όπως ήταν για παράδειγμα η μητέρα του, όταν ανέλαβε την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Μολονότι ο πρίγκιπας Κάρολος αναλαμβάνει όλο και περισσότερο να αντικαθιστά τη μητέρα του σε δημόσιες εμφανίσεις -χαρακτηριστική περίπτωση οι εορτασμοί πρόπερσι για τα 70 χρόνια από την Απόβαση της Νορμανδίας-, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι πρέπει πλέον να παρακαμφθεί: όταν φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο η Ελισάβετ Β’ να τη διαδεχθεί όχι ο γιος της αλλά ο εγγονός της, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

The post Το συμβολικό πορτρέτο-αποχαιρετισμός της Ελισάβετ Β’ και του Καρόλου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα