Το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που απέκτησε τρίδυμα χάρη στον… Πιστόριους!

Ο Χρήστος και ο Τεό Μενελάου είναι το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι στη Νότια Αφρική –και ίσως σε ολόκληρο τον κόσμο– που αποκτά τρίδυμα με παρένθετη μητέρα. Ο Τζόσουα, η Ζόε και η Κέιτ, τα τρία νεογέννητα, βρίσκονται πλέον στην αγκαλιά των πατεράδων τους και η είδηση ταξιδεύει, μαζί με τις οικογενειακές τους φωτογραφίες, από την πόλη Πρετόρια σε όλο τον κόσμο. Και όχι άδικα!

Το ζευγάρι έχει κυπριακή καταγωγή και, μιλώντας στο δίκτυο Sky News, περιέγραψε την ιστορία αλλά και τη χαρά τους για τα τρία μωρά που ήρθαν στον κόσμο πρόωρα, στις 2 Ιουλίου.
Χρειάστηκε να παραμείνουν σε κλινική του Γιοχάνεσμπουργκ για περίπου τρεις εβδομάδες, καθώς αντιμετώπιζαν προβλήματα με την υγεία τους – ζύγιζαν λιγότερο από δύο κιλά το καθένα.

«Οταν είσαι γκέι, υπάρχει η σκέψη ότι δεν θα μπορείς να γίνεις γονιός, ανεξαρτήτως πόσο το θέλεις. Είναι πολύ δύσκολο να γίνεις δεκτός για υιοθεσία και πάντοτε ερχόμαστε δεύτεροι μετά τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν περιμέναμε πως θα βρίσκαμε μια γυναίκα που θα ήθελε να γίνει παρένθετη για ένα ομόφυλο ζευγάρι», δήλωσαν.

Εντυπωσιακή και η γνωριμία τους με την παρένθετη μητέρα, που έγινε με αφορμή τον… παραολυμπιονίκη Οσκαρ Πιστόριους! Ηταν γείτονες και φίλοι του πρώην αθλητή και γνώρισαν τη μητέρα των τριδύμων σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της δίκης του.

Μια σπάνια περίπτωση πατρότητας και βιολογικά, καθώς για τη γονιμοποίηση των ωαρίων χρησιμοποιήθηκε γενετικό υλικό και από τους δύο άνδρες. Λίγο μετά, τα δύο γονιμοποιημένα ωάρια χωρίστηκαν και οι γιατροί τους ενημέρωσαν πως η παρένθετη ήταν, πλέον, έγκυος με τρίδυμα.

Τους συμβούλευσαν να σταματήσουν την κύηση, καθώς προβλεπόταν δύσκολη. Ομως εκείνοι επέμειναν. Την ημέρα του τοκετού επιστρατεύτηκαν περισσότεροι από 20 χειρουργοί, νοσοκόμοι και αναισθησιολόγοι, ενώ οι δύο μπαμπάδες δεν έφυγαν λεπτό από το πλευρό της γυναίκας.

Τα μωρά γεννήθηκαν με σοβαρά αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα. Μετά από αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο, βρίσκονται και τα τρία στο σπίτι τους στην Πρετόρια, με δύο νοσοκόμες να τα φροντίζουν νυχθημερόν και υποστήριξη για την αναπνοή τους.

Οι δύο μπαμπάδες λίγο πριν μπουν στην αίθουσα τοκετού

«Πρέπει να τους κάνουμε απαλό μασάζ στην πλάτη ή να τα γαργαλάμε στα δαχτυλάκια των ποδιών για να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να αναπνεύσουν», δήλωσε ο Τεό συγκινημένος, επαναλαμβάνοντας πόσο «ευλογημένοι» νιώθουν.

The post Το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που απέκτησε τρίδυμα χάρη στον… Πιστόριους! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα