Το ντόπινγκ σκιάζει τον θρίαμβο του Τζάστιν Γκάτλιν επί του Γιουσέιν Μπολτ

Ενα αποκλειστικό δημοσίευμά της βρετανικής εφημερίδας Telegraph φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον σπρίντερ Τζάστιν Γκάτλιν. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος που έκανε το ρεπορτάζ, υποστηρίζει ότι ο Γκάτλιν μαζί με έναν ατζέντη και τον προπονητή του αγόρασαν απαγορευμένα σκευάσματα αξίας 250.000 δολαρίων.

Ο άνθρωπος που υποκλίθηκε μπροστά στον Μπολτ, αφού πρώτα τον είχε νικήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2017 το καλοκαίρι

στο Λονδίνο, δήλωσε αθώος και απέλυσε τον προπονητή του, Ντένις Μίτσελ.

Ο σπρίντερ μάλιστα παρέδωσε δείγματα της τελευταίας πενταετίας στα οποία φαίνεται ότι δεν έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Από την πλευρά της, η USADA (η Αμερικανική Υπηρεσία Αντιντόπινγκ) ερευνά την υπόθεση. «Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι πολύ σοβαροί και γνωρίζω ότι η USADA θα ερευνήσει την υπόθεση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΙAΑF (Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου), λόρδος Κόε.

Οσο για τον μάνατζερ του Γκάτλιν, Ρόμπερτ Βάγκνερ, δήλωσε: «Δεν ήμουν μπλεγμένος σε θέμα ντόπινγκ». Ο πρώην ολυμπιονίκης, Ντένις Μίτσελ, με δήλωσή του στη «Daily Telegraph», τόνισε: «Ποτέ δεν πρότεινα με οποιονδήποτε τρόπο σε κάποιον από τους αθλητές μου να χρησιμοποιήσουν απαγορευμένες ουσίες, ποτέ δεν ήμουν εξοικειωμένος στο να προπονώ τους αθλητές μου με τέτοιου είδους ουσίες».

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Τζάστιν Γκάτλιν βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για απαγορευμένες ουσίες. Τα μπλεξίματα του 35χρονου σπρίντερ με τα αναβολικά ξεκίνησαν μόλις στα 19 του.

Συγκεκριμένα, το 2001 δέχτηκε τιμωρία δύο ετών για χρήση αμφεταμίνης με τον σπίντερ τότε να υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη ουσία υπήρχε μέσα σε φάρμακο το οποίο έπαιρνε από την παιδική του ηλικία για το πρόβλημα διάσπασης προσοχής που αντιμετώπιζε. Το 2003 επέστρεψε στους στίβους, όμως στις 29 Ιουλίου 2006 βρέθηκε και πάλι θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ χωρίς ποτέ να γίνει γνωστή η ουσία. Οι φήμες ήθελαν να είναι τεστοστερόνη, με τον Γκάτλιν να δέχεται ποινή οκτώ ετών η οποία αργότερα μειώθηκε στα τέσσερα.

The post Το ντόπινγκ σκιάζει τον θρίαμβο του Τζάστιν Γκάτλιν επί του Γιουσέιν Μπολτ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα