Το «μαύρο» της ΕΡΤ και το δικό τους «άσπρο»

Τι είναι η ΕΡΤ; Ο καθρέπτης. Τι ήταν το «μαύρο» στην ΕΡΤ; Η μόνη φρικτά ειλικρινής σελίδα στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Ηταν η στιγμή που το σύστημα σήκωσε τα χέρια στο ίδιο του το σύστημα. Που ξεμπρόστιασε, ότι όλο αυτό που μακροχρόνια δημιούργησαν –ήτοι την αλλαξοκωλιά πολιτικής – Τύπου στην πλάτη του λαού– ήταν τόσο μασίφ και τόσο συνδικαλιστικά προστατευμένο που δεν μπορούσε να δεχτεί ίχνος εξυγίανσης παρά μόνο να κλείσει. Είναι αυτό που λέμε συχνά οι πολίτες μεταξύ μας: «Αν δεν καεί το σύμπαν όλο…..».

Ομως

το «μαύρο» στην ΕΡΤ, έδειξε δυστυχώς, κάτι ακόμα πιο τραγικό. Οτι ακόμα κι αν καεί το σύμπαν, ακόμα κι αν είναι να αρχίσουμε από νέα σελίδα, η δική μας ράτσα (περί ράτσας πρόκειται) θα κάνει χειρότερα λάθη, ώστε σε χρόνο ρεκόρ να ήμαστε χειρότερα από κει που είχαμε καταντήσει.

Μελετήστε με έντιμα μάτια την ΕΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ και θα με δικαιώσετε. Κάηκε το σύμπαν των πολιτών, έλιωσε σαν κερί κάθε σταθερή για όλους, έβαλαν χέρι σε κάθε τσέπη με το θράσος κλεφτράκου σε συγκοινωνία, έπαιξαν στη ρουλέτα της ελαφράδας και της επιπολαιότητας όσα ΔΕΝ είχαμε…

Κι όμως καλούμαστε ακόμα να πληρώνουμε για την ΕΡΤ, υπερασπιζόμενοι μάλιστα στο πρόσωπό της τη «δημοκρατία». Μια δημόσια υπηρεσία, που όπως όλες οι δημόσιες, δεν γνωρίζαμε πόσους υπαλλήλους απασχολούσε και τι πραγματικά κονδύλι ρούφαγε. Που είχαν τόσο καημό την επανεκκίνησή της, με αγνές, βεβαίως – βεβαίως, προθέσεις αποκατάστασης της δημοκρατίας, που παρέδωσαν τον θρόνο της προεδρίας της στον Διονύση Τσακνή.

Που τόσο νοιάστηκαν να πιάνει τόπο η «επιχορήγηση», που ενώ παίζει σε ξεδοντιασμένο τηλεοπτικό τοπίο δεν σταυρώνει τηλεθεατή για τηλεθεατή. Που κάθε σπουδαία εκπομπή που είχε, γιατί είχε και αληθινά σπουδαίες εκπομπές, τις έφαγε το μαύρο σκοτάδι στο επόμενο βήμα, μην και θυμηθούμε ότι είχε και εξαιρετικές εκπομπές.

Η ΕΡΤ εξακολουθεί να ρουφάει αχόρταγα το χρήμα ενός θλιβερού προϋπολογισμού, χωρίς κανένα σεβασμό στη θέση που βρίσκεται σήμερα ο πολίτης. Είναι κάτι σαν το κιμπαριλίκι ενός πλουσίου, κάτι σαν «το χόμπι» του, που δεν τον νοιάζει κι αν χάνει, αφού του κάνει «κέφι, ρε παιδί μου!». Επιτρέπεται στα χρόνια μας τόσο κιμπαριλίκι;

Σε μια τηλεοπτική αγορά ανοιχτή για όλους όσους, οι άνθρωποι της ΕΡΤ θα είχαν κατεύθυνση και διέξοδο. Η αντίθετης κατεύθυνσης διαδρομή, οδηγεί στην ανεργία και σε άνυδρο τοπίο ερήμου. Αντί να αναζητούν από το Ινστιτούτο Φλωρεντίας μελέτες για την ελεύθερη αγορά, γιατί δεν αναζητούν στοιχεία για τα κρατικά τους «στρατόπεδα», να τους πάρουν στο κυνήγι οι στατιστικές της ανθρωπότητας;

Πώς γίνεται να άγχονται για το αν θα χάσουν χρήματα οι πέραν των τεσσάρων αδειών «επενδυτές» και να σπεύδουν να τους προστατεύσουν από τον πέμπτο και την ίδια ώρα να συνεχίζουν να φορτώνουν στην πλάτη των πολιτών, μια τόσο δραματικά προβληματική εταιρεία, «Μεταξύ μας Μεταξά» και να κοιμούνται ήσυχοι;

Αν ο κ. Παππάς μπορεί να φτύνει ιδιώτες «επενδυτές», καλώντας τους να πάνε στα δικαστήρια να πάρουν πίσω τα χρήματα που έδωσαν ως προκαταβολή και να αδιαφορεί, ότι το «ήθος» των λόγων του ταξιδεύει στην οικουμένη, ως τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε επενδυτές….

Το δικό τους «άσπρο» στην ΕΡΤ, ως εξέλιξη του ξεκάθαρου «μαύρου» του Σαμαρά, είναι ο πιο ξεστραβωτικός καθρέπτης στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας! Γράφει επάνω του, με κατακόκκινο της Αριστεράς κραγιόν… Δεν υπάρχει ελπίς για τίποτα! Μόνο κοροϊδία! (Και μάλιστα σε χρόνους ρεκόρ!)

The post Το «μαύρο» της ΕΡΤ και το δικό τους «άσπρο» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα