«Το καλοκαίρι του 2015 ηττηθήκαμε πολιτικά» παραδέχεται ο Σκουρλέτης

11:07 3/4/2017 - Πηγή: Protagon

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο κυβερνητικό στέλεχος μας διαβεβαιώνει ότι θα κλείσει η συμφωνία – εδώ ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι η β’ αξιολόγηση θα έκλεινε στις 5 Δεκεμβρίου και από τότε έχουν περάσει τέσσερις μήνες. Σε κάθε περίπτωση όμως, έχει το ενδιαφέρον της η πρόβλεψη-υπόσχεση του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος μιλώντας τη Δευτέρα στον ΑΝΤ1 προσδιόρισε το κλείσιμο της συμφωνίας με τους Θεσμούς «για αυτήν ή την επομένη

εβδομάδα».

«Ελπίζω ότι συμφωνία θα κλείσει σύντομα, αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη γιατί αυτό θέλει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά δε θα κλείσει όπως να’ ναι» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Πάντως αυτό που κάνει εντύπωση δεν είναι οι προβλέψεις του κ. Σκουρλέτη, αλλά η ασυνήθιστη για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ομολογία της συντριβής που υπέστη το κόμμα και η κυβέρνηση με την υπερήφανη διαπραγμάτευση του 2015. Είπε λοιπόν πως «οι κινήσεις που είναι αναγκασμένη να κάνει η κυβέρνηση γίνονται κάτω από το καθεστώς της ήττας το καλοκαίρι του 2015».

«Δεν ήταν δική μας η πολιτική αυτή. Αναγκαστήκαμε τότε να συμβιβαστούμε και είπαμε ότι κάτω από την πολιτική ήττα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα και αυτά κάνουμε», πρόσθεσε.

Κατά τα άλλα, ο υπ. Εσωτερικών μίλησε για «παρελκυστική τακτική» εκ μέρους του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του ΔΝΤ με στόχο να πιεστεί περισσότερο η Αθήνα και επικαλέστηκε μάλιστα τις περσινές υποκλαπείσες τηλεφωνικές επικοινωνίες της Ντέλια Βελκουλέσκου με τον Πόουλ Τόμσεν που είχαν αποδοθεί στα Wikileaks.

Ασφαλώς ο κ. Σκουρλέτης δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα –είναι ο αγαπημένος στόχος της κυβέρνησης άλλωστε– κατηγορώντας τον ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί ως πολιτικό πρόσωπο παίζοντας με τα όσα υποστηρίζει το χαρτί του Σόιμπλε και του ΔΝΤ».

Και βεβαίως απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες.

The post «Το καλοκαίρι του 2015 ηττηθήκαμε πολιτικά» παραδέχεται ο Σκουρλέτης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα